Vi fördömer det politiska våldet mot SDU

Under gårdagen höll Sverigedemokratisk ungdom ett torgmöte under temat, ”Trygghet och tradition”.

Torgmötet hölls i Norrköping och talade gjorde bland annat SDU:s förbundsordförande, Gustav Kasselstrand.

Torgmötet stördes av drygt 200 personer med anknytning till vänsterextrema kretsar. Bland annat kastades stenar, flaskor och ägg mot torgmötet.

Efter torgmötet attackerades ett flertal SDU:are på väg till sina bilar.
Även då SDU:arna låg på marken fortsatte misshandeln med sparkar och slag.

Våld som politisk arbetsmetod för att tysta obekväma röster i samhället är inte acceptabelt. Rättsväsendet, massmedia eller andra myndigheter måste ta det vänsterextrema våldet mot invandringskritiker och nationalister på allvar.

2009 erkände Mats Svensson vid åklagarkammaren i Göteborg att han anser att nationalister inte skall ha samma skydd som andra när det gäller brott med politiska motiv.

2010 gick Lars Ohly ut och agiterade för att man skall möta Sverigedemokraterna med utomparlamentariska medel. Samma år tyckte statsministern, Fredrik Reinfeldt, att man får skylla sig själv om man är sverigedemokrat, detta efter ett mordförsök mot en sverigdemokrat i Stockholm dagarna efter valet.

Under valrörelsen blev flygbladsutdelare i Hallstahammar från bland annat Nordisk Ungdom attackerade med knivar av vänsterextremister så illa att en av utdelarna nästan dog: flygbladsutdelarna manade till en samling mot våld.

Så sent som för några veckor sedan kom en färsk rapport från Europol angående terrorism. Rapporten pekar på att vänsterextremismen är den ideologiska inriktning som har genomfört flest terrorbrott i Europa under de senaste åren.

Visst kan man förvänta sig att samma människor som brukar tala om demokrati och demokratiska värderingar ska reagera mot denna antidemokratiska rörelse och fördöma dess handlingar. Men det kommer inte att ske, eftersom den utomparlamentariska vänstern och antirasiströrelsen idag är systemets förlängda arm.

Ska Sverige bli ett land fritt från politiskt våld så gäller det inte bara att ledande politiker tar avstånd från vänsterns våldsideologi.
Ett samhälles befolkning kommer nämligen aldrig att bli bättre än deras ledare. När ledarna och rättssystemet som styrs av dem inte anser att våld mot meningsmotståndare är värt att fördömas och ge offren skuldbördan, ja då förstår man varför sådant här tillåts ske år efter år.

Vi hoppas att SDU och Sverigedemokraterna nu sätter hårt mot hårt ute i talarstolarna, att ni tvingar fram en debatt kring systemets unkna demokratisyn.

Vi uppmanar er dessutom inte att ge vika för det antidemokratiska våldet. Slå tillbaka med det medel de antidemokratiska krafterna avskyr, nämligen med demokratin.

Patrik Forsén – Talesman för Nordisk Ungdom

Andreas Johansson – Vice ordförande Svensk Student