Vänsterextremister anföll anti-drogmanifestation

 

Det började som en fest och var menat att sprida ett leende till stockholmarna. Det slutade med ett grovt överfall på ungdomar från innerstaden.

Ungdomarna hade uppmärksammat nät-fenomenet, Hardbass, vilket går ut på att manifestera mot droger genom att dansa ute bland allmänheten. Fenomenet har spridit sig som en löpeld över stora delar av Europa och nu var tanken att sätta Stureplan på kartan. 

 


- Med tanke på hur mycket droger som florerar på Stureplan så ville vi visa att man faktiskt kan ha roligt och dansa utan droger säger Linda, 17 år till NU:s presstjänst.

Strax efter att det positiva budskapet hade framförts på ”Svampen” så valde ungdomarna att röra sig hemåt. Ett par minuter senare stormar en aggressiv klunga fram beväpnade med tillhyggen och i full färd med att kasta flaskor och sten. 

Nordisk Ungdoms talesman Andreas Johansson kommenterar det fega överfallet.

- Det finns inga ursäkter för sådant här. Nordisk Ungdom är en fredlig intresseorganisation för svenska ungdomar och har alltid varit öppna med att vi är emot våld. Det är sorgligt att vänstern idag väljer att attackera så här pass unga människor när det enda dom ville var att sprida ett anti-drog budskap genom att dansa. Detta är inte bara ett angrepp på ungdomarna som deltog, detta är ett angrepp på mötesfriheten och på demokratin.