Det blev en lugn och värdig manifestation när ungefär 600 nationalister tågade genom Salem på kvällen. Lördagens manifestation var den tionde i ordningen där nationalister från hela Sverige samlas för att hedra och minnas de som fallit offer för det mångkulturella experimentet.

Nytt för i år var ett de vänstergrupper som annars brukar springa omkring och ställa till en stor oreda i Salem i år valt att ställa in sin ”motdemonstration”. Så för första gången kunde Salemborna i lugn och ro gå ut och titta på det fackeltåg som ringlade sig genom orten. Tidigare år har detta var förenat med fara då kapitalets nyttiga idioter, den autonoma vänstern, härjat och vandaliserat okontrollerat på orten.

Fackeltåget avgick från samlingsplatsen kl 16:30 som planerat och rörde sig sakta genom orten. Väl framme på den plats som Daniel blev bragd om livet kunde deltagarna tända ljus och lägga ner blommor. Många stod kvar en stund och skänkt en tanke åt Daniel och åt de många andra som på olika sätt fallit offer för den styrande elitens dröm om ett annat Sverige.

Först ut att tala var Varenus Luckman från gruppen bakom hemsidan antikap.nu.
Luckman talade om vikten av en enad rörelse och att aldrig ge upp.
– Det finns möjlighet till enighet. Det finns möjlighet till nationellt samarbete och folkgemenskap. Den sanne förrädaren är den som hävdar motsatsen, den som vill mena att det inte finns något hopp, att Sverige är förlorat. Förrädaren är den som säger att det går inte, han som säger det är omöjligt.

Därefter gavs det plats på scen för en representant från den franska organisationen Nouvelle Droite Populaire. Han talade även han om vikten av ett samarbete. Eftersom vi alla bedriver samma kamp kan vi alla lära av varandra och hjälpas åt var budskapet som kom från scenen.

Mellan talen spelades det musik från av trubaduren Viktor Sjölund. Flera kända låtar som ”Daniel Wretströms eftermäle” och ”Frågor till Far” spelades bland annat.

Siste talare för kvällen var Stefan Jacobsson från Salemfonden. Jacobsson berättade om hur makten på olika sätt försökt att stoppa manifestationen, men att de misslyckats även i år. Han avslutade sedan med att poängtera att även om antalet deltagare minskat i år, så har nationalister för tionde gången i rad hållit i massiv demonstration mot det svenskfientliga våldet och det är något som verkligen skrämmer makthavarna.

Nästa år är det tio år sedan som Daniel mördades. Vi ses i Salem!
Vi ska aldrig glömma, vi ska aldrig förlåta!

Categories: 1Artiklar