Anställ en nyanländ invandrare och få 75% av lönen. Så står det på de skyltar som arbetsförmedlingen har satt upp utanför sina lokaler. Något som inte kan ses som annat en ett solklart fall av etnisk diskriminering.


Fredrik Becklin från Nordisk Ungdom kommenterar: ”Vi ser gång på gång hur media och politiker skriker om rasism och diskriminering i alla möjliga sammanhang, men när svenska arbetare sorteras bort helt öppet på grund av deras ursprung, då är det tyst. ”

På grund av detta valde aktivister från Nordisk Ungdom i Vallentuna under onsdagen att uppmärksamma passerade utanför arbetsförmedlingen om den diskriminering som pågår helt öppet i vårt samhälle.

På gatan utanför arbetsförmedlingen satte sig flera aktivister utklädda till fattiga arbetslösa och höll upp skyltar med texter som:
– Skänk en slant till en fattig svensk
– Arbetslös på grund av etnisk diskriminering på arbetsförmedlingen
– Arbetsförmedlingen betalar inte min arbetsgivare 75% av lönen

Arbetsförmedlingens tilltag är bara ännu ett i raden av angrepp på den svenska arbetaren. På arbetarens dag den 1 maj uppmanar Nordisk Ungdom därför alla att delta på organisationens demonstration i Västerås som går under parollen – Arbete åt alla svenska ungdomar.