Under torsdagskvällen agerade aktivister tillhörande Nordisk Ungdom mot halalslakteriet Qibbla Halal i Stockaryd i Jönköpings län.

Halalslakt är en slaktmetod inom islam där ett djur får sin hals avskuren när det är vid medvetande och utan bedövning, då det för muslimer är förbjudet enligt koranen att äta kött som ej slaktats på detta sätt.
En synnerligen avskyvärd slaktmetod som Nordisk Ungdom självklart ställer sig starkt emot.

Aktivisterna valde att informera de boende i Stockaryd via hemmagjorda affischer som sattes upp runtomkring i samhället. Även Qibbla Halals lokaler fick påhälsning av aktivisterna som helt enkelt valde att spärra av kontorsingången med avspärrningsband.

De småländska aktivisterna låter meddela samma sak som de skrev på affischerna:

Halalslakt är ett begrepp som används inom den muslimska världen. Det betyder att man skär halsen av djuret och låter det förblöda, utan bedövning.

Våra politiker är så stolta över att vi svenskar är så civiliserade och har massor av djurrättslagar. MEN är vi verkligen så civiliserade? När försvarslösa djur blir plågade till döds genom halalslakt så är det ingen som lyfter på ögonbrynen. Var är alla djurrättsaktivister, var är våra politiker som alltid annars bryr sig så mycket? Var är alla lobbygrupper som värnar så hårt om alla djurs rättigheter?

Vi inom Nordisk Ungdom kommer aldrig att tolerera att detta djurplågeri pågår mitt framför våra ögon i vårat land, därför säger vi ifrån!

GÖR DU?

Nordisk Ungdom kommer aldrig att se på när djur tvingas lida i onödan p.g.a. mångkulturella krav på det svenska samhället. Vill du stödja Nordisk Ungdom i kampen för ett sunt samhälle, bli medlem gratis idag!

Categories: Aktivism

1 Comment

Kråkan · 20 februari, 2017 at 09:32

Bra jobbat, all heder åt er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *