År 2011 föll demokratin i Italien och Grekland. De folkvalda representanterna har gett bort den nationella suveräniteten på grund av den skuldkris de själva skapat tillsammans med bland annat Goldman Sachs.

För att visa solidaritet med Italien och Grekland besökte Nordisk Ungdom Goldman Sachs huvudkontor i Sverige, på Birger Jarlsgatan 12 på Östermalm i centrala Stockholm. Syftet med aktionen var att belysa Goldman Sachs blodiga inflytande på politiken inom EU, Italien och i Grekland.

English:

2011 was the year Greece and Italy lost their democracy. The elected politicians handed the power over to Goldman Sachs because of the debt crisis, a financial crisis the politicians themselves had a hand in creating.

To show solidarity with the people of Italy and Greece Nordisk Ungdom visited Goldman Sachs main office in Sweden, at Birger Jarlsgatan 12 in Östermalm in downtown Stockholm. The purpose of this visit was to make people aware of the bloody influence the big banks and Goldman Sachs in particular have over the politics of the EU, Italy and Greece.


4 Comments

Stefan · 16 januari, 2012 at 13:49

Tycker Grekland och Italien har ett eget ansvar för sin skuldkris. Det finns en gräns hur länge man kan skylla på bankerna. Dom har levt på lånade pengar i flera decenier. Ingen har vågat skära ner pga av att förlora ett val. Hur kan man skuldsätta sitt land så mycket som till 120-160 % av BNP som dom här två länderna har gjort ? Räntan på dom här pengarna är faktiskt betydligt lägre än vad man lånar till när man köper hus. Det är en sak att låna till stora projekt men skuldsatta länder har ofta lånat till löpande utgifter.

  Snarf · 19 januari, 2012 at 16:43

  Beträffande Grekland så är det som så att Goldman Sachs mörkade Greklands finansiella tillgångar, eller rättare sagt brist på finansiella tillgångar. Detta gjorde Goldman Sachs så att Grekland kunde bli en del av Eurozonen.
  Tillsammans med de bägge ländernas allt mer odemokratiska globalisering så råder det inget som helst tvivel om att de styrande politikerna i dessa länder har sålt suveräniteten på bekostnad av medborgarna till förmån för koncerner som Goldman Sachs. Därför är det också orimligt att lägga ansvaret på just medborgarna. Skulle man haft något som helst sunt förnuft i frågan så hade man låtit bankerna stå sitt kasst då de bevisligen har lånat ut mer pengar än vad de har täckning för. Samt att låta politikerna bli prövade rättsligt om huruvida de har begått bedrägeri eller ej. En sak är säkert. Meborgarna skall inte straffas!

   ungarconensuede · 20 januari, 2012 at 14:16

   Detta ämnet är mycket komplicerad, att skylla detta på bankerna är att göra det väldigt enkelt för sig självt. Det är många andra faktorer som bidrog till detta, inte minst korruption i dessa länder, brist på institutioner, trycket att öka EU medlemskapet, osv. Visst var Goldman Sachs där och “hjälpte” men det fanns andra som köpte skuldpapperna och investerare även om de visste att Greklands underskott var mycket högre än vad de själva berättade.

   Tänk lite mer, analysera lite mer nästa gång innan ni vandaliserar något annat kontor här i Stockholm eller varsomhelst.

   Empiricist

    Snarf · 23 januari, 2012 at 09:57

    Att du ens skriver hjälpa inom situationstecken är bara löjligt.
    Det är nämligen glasklart att Goldman Sachs mörkade och utan denna Hjälp så hade det inte blivit som det blev.
    I övrigt så är det just bankernas ansvar. För hur fan kan man låna ut pengar som inte finns och därefter inte ta ansvar för sitt eget handlande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *