Ingen har nog missat att det mitt under julruschen på lördagen skedde vad som verkar vara ett terroristattentat i centrala Stockholm. Anledningen ska enligt det meddelande som inkommit till TT och Säpo varit dels Sveriges närvaro i Afghanistan och dels Lars Vilks målningar av profeten Mohammed som en hund.

Eftersom personen som ligger bakom detta dåd är muslim är det lätt att lägga en kollektiv skuld mot muslimer och beskylla dem för detta dåd. Detta vore dock fullständigt felaktigt.

Sverige har länge försökt upprätthålla en fasad av att vara ett neutralt land. Ett land som varit i fred i över 200 år. Detta är dock ett falsarium, inte minst med tanke på att Sverige idag aktivt deltar i en pågående konflikt i Afghanistan. Gårdagens händelser är därför till stor del endast en naturlig reaktion på Sveriges agerande. Om en nation väljer att delta i ett krig så måste den räkna med att de man attackerar kan slå tillbaka.

Skulden för gårdagens attentat bör således inte läggas på muslimer. Skulden ska helt och hållet läggas på Sveriges ledare med Fredrik Reinfeldt i spetsen som väljer att dra in Sverige i konflikter som inte berör det svenska folket. Det finns inga ursäkter för den imperialistiska politik som Sverige idag bedriver. Reinfeldt och hans gelikar har ingen rätt att med våld inta en annan nation för att påtvinga dem ett nytt styre. Det blod som spilldes igår och allt det blod, både svenskt och afghanskt, som spillts i Afghanistan är alltså på Reinfeldts händer.

Categories: 1Artiklar