Det har blåst upp en storm kring SDU:s nationaldagsfirande. På den till Expo närstående skvallerbloggen, Nyheter24, gör man en stor sak av att SDU valt att tända facklor vid skymningen.

Nyheter24 har försökt att göra sken av att SDU har närmat sig Nordisk Ungdom. Enligt en anonym källa står Nordisk Ungdom för en grabbig och tramsig nationalism, något som nu SDU anklagas för.

Nyheter24 skriver också att tända facklor ger KKK-vibbar, ett tecken på desperation säger bloggaren och SD-kännaren Klassfred. Enligt Klassfred är det uppenbart att det finns en liten men högljudd minoritet som klagar på mycket.

– Så vitt jag förstår så försöker man nu göra en höna av en fjäder för att gynna Paula Bieler i ordförandestriden.

Hur ser du på påståendet om att SDU har närmat sig Nordisk Ungdom?

– Jag tror snarare att SDU förespråkar den klassiska sverigedemokratiska linjen som bygger på demokratisk nationalism i modern tappning. Inom SDU så ser man på Nordisk Ungdom med blandade känslor. Man hyser respekt för de flesta aktioner NU utför och man anser att Stacken är värdefullt, men man fokuserar på sin egen organisation.

– SDU är nästa generations sverigedemokrater. De vill modernisera den parlamentariska kampen för den demokratiska nationalism. Nordisk Ungdom vill modernisera den utomparlamentariska kampen. Det är två sidor av samma mynt som inte konkurrerar helt enkelt.

[message_box title=”Brandgul Media” color=”yellow”]Vi bevakar, följer och kvittrar händelser från Nordisk Ungdoms brandgula rörelse! Följ BM på twitter![/message_box]

Vi har även talat med Patrik Forsén och bett om ett par kommentarer.

Vad är det för trams ni sysslar med?

– Bra fråga. Nyheter24 verkar slåss mot alla väderkvarnar de ser. Oseriösare journalistik får man leta efter.

Hur grabbiga är NU egentligen?

– Det är knappast någon hemlighet att det är fler män än kvinnor som är aktiva hos oss, men det gör oss knappast särskilt grabbiga. Jag tycker vi har en öppen och trevlig jargong internt, men Nyheter24 kanske vet mer än jag om det.

Tycker du att SDU har närmat sig NU?

– Det vet jag inte om jag skulle vilja säga. De spelar helt på sin planhalva och vi på vår, men jag tror att båda våra organisationer förstår och respekterar varandras arbete.

Har du märkt av stöd från SDU:are?

– Absolut, det är många SDU:are som hör av sig och berättar att de gillar vårt arbete.

Om man ska förstå Nordisk Ungdom rätt så söker ni inte SDU:s stöd. Varför inte?

– Vi behöver inte deras stöd och våra organisationer har helt olika strategier. I dagsläget är det den parlamentariska kampen som behöver vårt stöd – inte tvärtom.

Varför går ni inte bara in i SD/SDU?

– Vi tror inte på den parlamentariska kampen. Den är en återvändsgränd, vilket visat sig gång på gång över hela Europa. Vi vill bygga det nya Sverige här och nu, inte bara tala om det.

Varför ska unga nationalisterna välja Nordisk Ungdom före SDU?

– Därför att de hos oss kan skapa en varaktig förändring både för sitt folk och för sig själva och i framtiden för sina familjer. Vi kan inte erbjuda en politisk karriär i finrummen, men vi kan erbjuda allt det andra som faktiskt har ett äkta värde.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *