Nordisk Ungdom skriver idag följande i ett pressmeddelande om Annie Lööfs avskedsmiddag.

“I skrivandets stund så pågår en pengainsamling som avser ministerns avgångsvederlag runt om i Sverige. Eftersom vi anser att hon har slösat nog med skattebetalarnas pengar så tycker vi inte heller att hon borde ha mage att ta ut sitt vederlag som också skulle utgöras av skattemedel. Istället bör hon avgå utan att belasta skattebetalarna något mer. Pengainsamlingen kommer att överlämnas under högtidliga former vid middagsbordet och ska ses som en hjälp på traven inför Annie Lööfs svåra tider innan hon hittat ett nytt jobb.”

Brandgul media har tagit kontakt med André Le Blanc, skribent på bloggprojektet Nyskapande.com och en utav Nordisk Ungdoms stockholmsaktivister, för en kommentar. På frågan om varför man blir politiker svarar han följande.

“Många ser politiken som ett roligt och snabbt sätt att bli rik och känd. En ung tjej som Annie Lööf kan från att vara en fattig okänd student till att festa med kungligheter och tjäna miljonbelopp. Det är inte konstigt att många unga karriärister söker sig till 7-klöverns ungdomsförbund. Går man med i MUF så kan man bli rik. Detta är inget unikt i historien. Historieböckerna är fulla av inkompetenta ledare som har festat bort framgångsrika civilisationer.

Vi vill ha en annan sorts politiker. Att vara politiker ska vara något man blir för att man har en genuin vilja att förbättra samhället. För att driva bort egoistiska karriärister som Annie Lööf så anser vi att lönerna för politiker ska sänkas till en minimum nivå. Politiker ska inte leva i lyx, de ska vara en del av folket och inte en elit som lever i sin egen värld.”


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *