CUF aktion 100508

Under lördagen den 8 maj begav sig ett antal aktivister från Nordisk Ungdom ut till Selma Lagerlöfs Torg, Göteborg, där Centerpartiet befann sig för att informera Backaborna om deras politik. Vårt mål för dagen var att informera väljarna om de inskränkningar i Lagen om Anställningsskydd (LAS) som Centerpartiets Ungdomsförbund (CUF) har lagt fram förslag om.

Vi möttes av många centerpartister som inte hade en aning om hur detta förslag skulle påverka ungdomarnas redan svåra sits på arbetsmarknaden och många intressanta konversationer uppstod. Företrädarna för Centerpartiet hade väldigt svårt att bemöta aktivisterna då de var dåligt pålästa om LAS och försökte passa vidare frågan till deras ungdomsförbund som inte hade någon företrädare där. En företrädare förnekade till och med att Centerpartiet ville ta bort LAS utan hävdade att det handlade om att förändra LAS.

Bemötandet av väljarna var dock mycket positivt, nu är ännu fler medvetna om de problem som kommer uppstå om man lägger sin röst på Centerpartiet. En äldre man summerade dagen med ett par perfekt valda ord ”det här kan jag ju inte rösta på”.

Categories: Aktivism