Idag är det 11 år sedan Daniel Wretström mördades i Salem. Varje år sedan dess har sammanlagt tiotusentals svenskar hedrat hans minne i anslutning till dödsdagen.

Nu tar vi ytterligare ett steg för att vi ska fortsätta att minnas Daniel och stå upp mot våldet. Aktivister från Nordisk Ungdom bytte under dagen ut flera av Sänytorgsvägens skyltar mot andra med ett bättre, mer passande namn.

Säbytorgsvägen var den plats Daniel tog sina sista andetag på. Låt oss hedra honom genom att aldrig mer kalla den så. Säbytorgsvägen dog tillsammans med Daniel. Nu heter den Daniel Wretströms gata!

Nu startar det långsiktiga arbetet med att få kommunen att erkänna namnbytet. Vi hoppas att så många som möjligt hjälps åt för att namnet ska få ett riktigt genomslag. På facebook har vi nu startat en grupp där vi tillsammans kan “gilla” Daniel Wretströms gata. Vi kommer också att ordna med en namninsamling till kommunen där vi kräver en officiell namnändring.

Det finns även praktiska saker som du själv kan göra.

• Tillverka egna gatuskyltar och sätt upp dem på Daniel Wretströms gata.

• Ta ner befintliga skyltar på gatan som bär fel namn.

• Tala med dina vänner och få dem att stödja kampanjen. Ju fler vi är desto snabbare kommer vi få Salems kommun att erkänna det riktiga namnet!

[button url=”http://www.facebook.com/danielsgata”]Besök gruppens sida på facebook[/button]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *