Under gårdagen anordnade Nordisk Ungdom en julmiddag i Stockholmsområdet. Sent på kvällen blev en av deltagarna, som då befann sig utanför lokalen, anfallen av ett stort antal maskerade personer med tillhyggen och pepparspray.

Han kördes senare till sjukhuset och har under natten opererats för en blödning mellan skallbenet och hjärnan och är nu under intensivvård. Läget beskrivs som kritiskt men stabilt.

Det politiska våldet i Sverige har hittills inte tagits på allvar. Den upptrissade tonen mot Sverigedemokraterna sänder ut otäcka signaler till vänsterextrema terrorgrupper att SD:are och andra nationalister är fritt villebråd.

Nordisk Ungdom har alltid tagit avstånd från det politiska våldet. Vi kämpar för en utökad demokrati där alla ska kunna göra sina åsikter hörda. Vi tänker aldrig låta våldet och hatet segra!

Våra tankar går till den skadade och dennes familj!

Categories: 1Artiklar

3 Comments

intetnavntak · 15 december, 2014 at 22:21

Hr. skribent, hvordan skal en årlig indvandring på 200.000 stoppes uden vold? For ikke at snakke om tilbagerulningen.

– En Dansk hedensk.

Nordisk Ungdom-aktivist nära mördad | Nationell.nu · 14 december, 2014 at 14:28

[…] Nordisk Ungdom skriver på sin hemsida: […]

Mordförsök på aktivist i Nordisk Ungdom | Patrik Forsén · 15 december, 2014 at 12:23

[…] var mycket trevlig och stämningen god, något som fick ett abrupt slut då en av deltagarna överfölls och misshandlades så pass grovt utanför lokalen att det inte kan betraktas som något annat än ett mordförsök. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *