Efter att hemsidan har uppdaterats har också ansvaret för uppdateringarna övertagits av en ny person, Fredrik Hagberg från Stockholm. Tanken är att nordiskungdom.se ska fungera som en samlingsplats för alla våra aktiviteter på nätet och att uppdateringarna av vad som händer i organisationen ska ske betydligt frekventare än tidigare. Har du något du vill publicera på hemsidan, aktioner, aktiviteter, artiklar, bilder eller filmer så maila fredrik.hagberg@nordiskungdom.se.

Nedan följer en intervju med en av grabbarna som jobbar på Stacken, tidigare publicerad på patrikforsen.se.

Nu har det gått en månad sedan Stacken hade sin premiärkväll. Hur har det gått hittills?

Det har definitivt gått över förväntan. Bara den första månaden har vi investerat ungefär 15 000 kr i lokalen och ändå haft möjlighet att kunna betala av kvartalshyran i förskott. För att ha råd med inversteringarna så har vi anordnat flera pubkvällar som alla varit mycket lyckade. På premiärkvällen var det absolut fullsatt och efter det har vi haft en ganska jämn ström med besökare, med en självklar topp runt löning.

Hur har antalet besökare sett ut?

Lokalerna har en absolut maxkapacitet på 50 personer, men eftersom vi vill ha en lugn atmosfär där utrymme för diskussioner och nätverkande prioriteras har vi satt en gräns på ca: 30 personer/pubkväll som vi självklart utökar vid speciella tillfällen. Eftersom man måste vara medlem för att få besöka Stacken så har vi bra koll på hur många som besökt oss. Medlemsantalet ligger idag på strax över 100 personer, vilket vi ser som väldigt lyckat efter en månads verksamhet.

Hur skulle vi lättare kunna nå ut till fler för att locka besökare?

I dagsläget så går information ut till medlemmarna via SMS om vad som händer på Stacken. Nordisk Ungdom i Stockholm använder också lokalerna till möten och interna föreläsningar. All annan information om aktiviteter har gått ut via vår facebookgrupp hittills men vi kommer snart att starta en hemsida, så att alla kan följa vad som händer och får möjlighet att besöka oss.

Vilka typer av aktiviteter är planerade i framtiden?

Vi känner redan nu att vi börjar ”växa ur” lokalerna vi har, och då är det ändå inte så dåligt med utrymme ändå. Vi skulle framförallt vilja ha en större föreläsningssal och utrymme för en träningslokal. Möjligheterna för Stacken är enorma och vår ambition är att skapa ett socialt center där ungdomar kan göra läxor, lyssna på föredrag, ägna sig åt konst eller bara hänga med polarna. Vi vill skapa en avslappnad och inbjudande miljö och samtidigt kunna erbjuda något av det som saknas i samhället. För att kunna göra allt det här behöver vi alla hjälpas åt, men jag tror själv att det inte dröjer så lång tid innan vi kommer att kunna stå med helt offentliga lokaler med breda utbud på saker att göra.

Många har varit oroliga och rädda och menat att det inte går att ha lokaler i Stockholm eftersom meningsmotståndare kommer att ge sig på lokalen och/eller de som är där. Hur ser du på sådana påståenden?

Jag ska absolut inte säga att oron är helt obefogad. Men vi måste sluta tänka i de här banorna. Faror finns överallt, men ger vi efter för dem så har våra motståndare vunnit. Om något händer som gör att vi inte kan ha kvar dagens lokal, då skaffar vi bara en ny och ännu bättre. På så sätt gör vi det helt omotiverat att attackera och förstöra för oss.

Categories: 1Artiklar

4 Comments

Sandra Eklöf · 8 oktober, 2011 at 05:37

Hur lång tid tror ni att det tar tills Stacken är helt offentlig? Blir inte det ett problem med hyresvärdar etc?

Niklas · 9 oktober, 2011 at 02:37

Sandra, det är för tidigt att avgöra i dagsläget men offentliga sociala center såsom t.ex. pubar, gym, musikstudios eller butiker är fullt realistiska visioner inom en inte alltför avlägsen framtid. Men en sak i taget och Stacken är bara början. :-)

Nicklas .Norrland · 9 oktober, 2011 at 23:41

Måste komma ner jag med någon helg! :)

crush the castle 2 · 10 oktober, 2011 at 05:39

I hope this was a very interesting post thanks for writing it

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *