Om en dryg vecka är det dags för årets midsommarfirande, och visst kan det låta krystat, men midsommar symboliserar för mig årets största motståndsdag. Det är svenskarnas egna dag, där gamla traditioner lever upp igen och där vi gemensamt som folk firar livet och dess gåvor, i bjärt kontrast till den konstlade nationaldag som makthavarna försökt att pådyvla det nya Sverige.

Nordisk Ungdom kommer att för tredje året i rad anordna ett midsommarfirande i Stockholm och de två senaste årens firanden har i alla fall för min egen del slagit alla tidigare jag varit med om i livet. Glädjen av att träffa vänner och deras familjer och dela glädjen över tingens, och vår egen, existens är oslagbart. För mig utgör varje firande runtom i vårt land ett motstånd och det är därför vi anordnar ett eget firande. Vi måste hjälpa till att hålla våra traditioner levande, och även om de kanske inte är hotade idag så ska vi ha framförhållning nog att se till att de heller aldrig blir det, såsom har hänt med så mycket annat i vår alltmer utarmade kultur.

Även om det är över en vecka kvar så vill jag passa på att önska en trevlig midsommar till er alla, oavsett var någonstans ni firar den!

Patrik Forsén


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *