I onsdags stängdes Nordisk Ungdoms officiella facebooksida ned, efter att facebook fått in anmälningar om att sidan bröt mot deras användarvillkor.

Det var efter det uppmärksammade dubbelmordet på IKEA, där en asylsökande Eritrean bestialiskt knivmördade två svenskar, som Nordisk Ungdom publicerade en informationsbild som blev väldigt populär och visats för närmare 200,000 personer.

En överklagan gjordes för att rädda sidan som precis innan hade passerat 7000 gilla och innehöll mängder av information och historik. Trots överklagan så beslutade facebook idag, torsdag, att helt ta bort sidan.

Nordisk Ungdom har bedrivit ett av de mest framgångsrika arbetena över tid i sociala media. Trots begränsade resurser hade sidan över 7000 gillamarkeringar. Det kan jämföras med att det behövs tre borgerliga ungdomsförbund; KDU, CUF och LUF, för att tillsammans ska komma upp i ungefär samma antal gilla. Nordisk Ungdom kommer givetvis fortsätta att ligga i framkant med en kommunikation som både når ut och berör.

Vi ser allvarligt på detta och anser att demokratin, yttrande- och åsiktsfriheten blivit utsatt för ett angrepp. Facebook går uppenbarligen mörka krafter till mötes.

Sanningen kommer alltid att segra.

Fredrik Hagberg
Talesman, Nordisk Ungdom

Gilla vår nya facebooksida:
https://facebook.com/nordiskungdom

Categories: 1Artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *