Facebook har flera gånger tidigare censurerat Nordisk Ungdoms olika Facebooksidor genom att helt sonika stänga ner dem, och nu har det hänt igen. Våra olika sidor har haft långt över 10 000 gilla-markeringar tillsammans, och har därför  varit ett effektivt sätt för oss att kommunicera ut våra tankar och idéer.

De påstådda skälen att stänga ner våra sidor har från Facebook varit att vi lagt upp “hatiskt innehåll”. Att hatiskt innehåll enligt Facebook till exempel kan bestå av en bild på en kärnfamilj något av det vackraste som finns  är så orwellskt att man häpnar. Boken 1984 var inte tänkt att vara en instruktionsmanual.

Hemskt och hatiskt enligt Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Senast i raden
av nedstängningar skedde för en liten stund sedan. Skälet till detta var enligt Facebook att vi återigen lagt upp så kallat “hatiskt innehåll” och att vi därför bröt mot deras regler, vilket föranledde en radering av vår sida.

Här är en bild på det Facebook ansåg bröt mot deras regler, tillsammans med utdrag ur ett mejl de skickade till oss:

“Din sida “Nordisk Ungdom” har tagits bort då den bryter mot våra användarvillkor. En Facebook-sida ska endast användas i företags- eller marknadsföringssyften. Sidor som är hatiska, hotfulla eller obscena tillåts inte.”

Att hylla en fallen konung är enligt Facebook att hata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man kan argumentera för att Facebook är ett privat företag och därför har rätt att stänga ner vilka sidor de vill, men ett företag med sådan makt och sådant samhällsinflytande har också ett samhällsansvar. Genom att systematiskt blockera och ta bort politiskt inkorrekta sidor och användare hindrar Facebook det svenska folket från att fritt bilda sig en uppfattning om olika frågor. Facebook måste därför anses vara politiska förtryckare och femtekolonnare i det svenska samhället, och måste därför motarbetas på alla tänkbara sätt.

Vi uppmanar redan våra aktivister och medlemmar att inte använda Facebook. Nu uppmanar vi även dig som läsare att sluta använda sidan. Dels för att de har rent diktatoriska tendenser och dels för att de samlar in data om dig som de sedan säljer vidare.

Besök i stället för Facebook vår hemsida oftare och läs om vad vi tycker och står i olika frågor här. Du kan också börja prenumerera på vårt nyhetsbrev om du inte redan gör det:

Vidare kan du också lyssna på Patrik Forséns och Fredrik Hagbergs podcast Sluggers:

Sist men inte minst uppmanar vi dig att bli medlem i Nordisk Ungdom och på så sätt stöda vårt arbete. Hjälp oss att stoppa åsiktsförtrycket i det svenska samhället. Bli medlem i dag!

Categories: Artiklar

1 Comment

uLF · 5 december, 2017 at 01:54

VK funkar utan idiotcensur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *