Måndagen den 6 juni var Sveriges nationaldag, men också den dag då tävlingen Flaggjakten avslutades. Efter en utdragen kamp mellan topplagen Laptop Boys och Stockholm finest så lyckades de sistnämnda att spurta ikapp och kvittera på nationaldagen.Flaggjakten startade i höstas som en tävling som nationalister kunde delta i vid sidan av det mer allvarliga politiska arbetet. Poängen med tävlingen var att fånga EU flaggor och sedan bränna upp dem för att på så sätt kombinera en rolig aktivitet med ett mer allvarligt budskap – Nu ska ockupationsfanorna bort.

Flera lag anmälde sig och deltog i tävlingen men de två stockholmslagen Laptop Boys och Sthlm finest tog sitt derby på allvar och drog snabbt ifrån övriga lag. Inför finalhelgen ledde Laptop Boys med 12 st fångade fanor, men Sthlm finest lyckades under helgen kvittera och fångade således totalt 12 st fanor även de.

Nordisk Ungdom vill passa på att gratulera Laptop Boys och Sthlm finest till den delade vinsten och även tacka alla andra lag som deltog i tävlingen. Vi vill dock poängtera att även om tävlingen nu är över och en vinnare har korats så uppmanar vi alla att fortsätta jakten på flaggor. Ockupationsflaggorna är fortfarande kvar och det finns ingen anledning att sluta bränna dem endast för att tävlingen är över. Vi vill även uppmana till att ni skickar in era egna bilder/filmer när ni fångar och bränner ockupationsfanor.

Categories: 1