Under kvällen kallade Ekerös kommun föräldrar i Stenhamra till ett informationsmöte angående de hårt kritiserade planerna på att öppna ett flyktingboende i Stenhamras gamla förskola. En ny förskola ska enligt planerna öppna bredvid. Det var många av invånarna som hörsammade kallelsen, men när de väl kom dit visade det sig att det endast var föräldrar till barn på förskolan som fick komma in. De föräldrar som har sina barn på skolan ett stenkast ifrån det tilltänkta flyktingboendet blev nekade att komma in.

Många blev arga och hårda ord yttrades mot politikerna. “Platsbrist” var anledningen till att endast föräldrar till förskolebarnen fick komma på mötet, men som ni ser på bilderna var det en ren lögn. Matsalen var inte ens halvfylld.

Nordisk Ungdom kommer att fortsätta understödja de folkliga protesterna mot det folkutbyte som idag pågår. Gå med i Nordisk Ungdom och organisera dig lokalt mot vansinnet!

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/asylboende-pa-ekero-uppror” target=”_blank” icon=”fa-caret-right” dropshadow=”no” rounded=”no” extraclass=””]Inslag från SVT[/sf_button]
Categories: Aktivism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *