Följ med på ett stort fjälläventyr i sommar! Fler och starkare upplevelser i berg och vildmark än vad de flesta någonsin kommer att vara med om.

Vi kommer inte bara att bestiga landets högsta bergstopp, utan även besöka ”Sveriges vackraste dal”, Tarfala, och bland annat bestiga ännu en 2000-meterstopp (som sägs ha den vackraste utsikten i landet) och se glaciärer och isfall på nära håll. Vi beger oss vidare mot Sarek, den största väglösa vildmarken i Europa utanför Ryssland, och kommer även där att vistas på en hel del höjd på en plats som håller absolut världsklass. Från Skierfeklippans topp kommer vi att se något som liknar subtropiskt floddelta 700 m under våra fötter samtidigt som vi blickar ut över vilda alpina bergsmassiv och avlägsna glaciärer. En natt tillbringar vi ovanpå ett av Sveriges få platåberg. Vi kommer inte att klättra, men vägen upp kommer att vara nog så djärv för icke-klättrare, och kontakten med bergen blir intim. Fokus ligger på upplevelse och inte strapats – det blir ingen överlevnadsövning och de flesta med någorlunda god kondition kommer att kunna vara med om de vill.

Avresan är planerad till den 3 augusti, och det finns möjlighet att avvika i förtid vid två tillfällen. Den som vill kan bege sig hemåt efter bestigningen av Kebnekaise. Den totala tidsåtgången, inklusive resdagar, blir då cirka 5 dagar. Alternativt kan man avvika efter vårt besök i Tarfala. Då blir den totala tidsåtgången cirka 8 dagar. För den kompletta resan, räkna med två veckor.

För dem som inte kan vara med från början går det att ansluta sig under vidaretransporten mot Sarek runt den 10 augusti.

För den som mot förmodan inte fått nog vid det här laget kan det eventuellt vara möjligt att följa med in i djupet av Sarek för en bestigning i Äparmassivet. (Toppartiet kräver repsäkrad klättring, men även om eventuella deltagare inte kan följa med den allra sista biten, erbjuder platsen en del av de mest spektakulära och vildaste vyerna i hela Sarek.) Räkna med ytterligare en knapp vecka för denna tur.

Vi bor i tält (med undantag av en natt på vandrarhem), men den som vill kan ta nätter inomhus på fjällstation och i fjällstuga (vilket dock är dyrt!).

Vi tar med oss egen proviant, med möjlighet att proviantera en gång på vägen.

Det finns en faktor som vi inte har kontroll över och som kan ställa till det för oss – vädret. Vi får helt enkelt göra det bästa vi kan av det vi erbjuds.

Ungefärlig reskostnad upp till 3000 kr, men kan bli lägre. Mat tillkommer, men den kostnaden avviker inte mycket från vad det kostar att äta hemma.

Vi går ut med information tidigt för att intresserade ska

a)     ha god tid på sig att fundera på i vilken utsträckning de vill vara med.

b)     kunna ansöka om semester i god tid.

c)      hinna se över utrustningsbehovet och hinna lösa det (organisationen hjälper till).

d)     kunna planera för att ha råd med äventyret.

Den 28 april håller vi ett stort informationsmöte på Stacken kl. 10-13 med så detaljerad genomgång som möjligt. Kom gärna dit och få svar på alla frågor. Tänk redan nu på att ansöka om semester från jobbet ifall det krävs god framförhållning.

Bilderna som följer är från de platser vi kommer att besöka eller visar vyer vi ska se.

[gall columns=”3″ per_page=”3″ id=”3928″]
Categories: Aktivism

9 Comments

Ragvald · 10 april, 2012 at 17:19

Detta blir ett minne för livet! De som följer med kommer garanterat inte att ångra sig, årets höjdpunkt!

Tuppens Minut · 10 april, 2012 at 17:52

Detta låter onekligen som en upplevelse som man sent kommer glömma. Har redan ett utbildningsläger inbokat med Friluftsfrämjandet i slutet av Augusti. Så med andra ord kommer Augusti vara späckat med Friluftsaktiviteter :D

Frigörelse · 10 april, 2012 at 19:08

Grymt!

kim · 10 april, 2012 at 20:37

Låter sjukt fett.

Sw00p · 10 april, 2012 at 22:05

Fan va nice! Jag föreslog Kebnekaise för cirka 2 år sedan. Att de sedan lade till topparna i Ryssland är ju en sån sjuk bonus. Kommer bli fett :D

    En medarrangör · 10 april, 2012 at 22:27

    Hej SW00P!

    Häftigt blir det säkerligen, men inte fullt så gigantiskt att vi åker vidare till självaste Ryssland…! Sareks nationalpark, i vars östra ände vi kommer att besöka, utgör den största orörda vildmarken som ligger utanför Ryssland inom Europas gränser. Så ligger det alltså till.

Fredrik · 11 april, 2012 at 17:43

Du måste ha läst fel, tyvärr inte Ryssland.
“den största väglösa vildmarken i Europa utanför Ryssland”.. =)

JonasSthlm · 11 april, 2012 at 21:49

Låter riktigt jäkla grymt, kommer garanterat haka på!

S.Johansson · 12 april, 2012 at 13:11

Fett!
Blir att tjata sönder öronen på chefen så man får schemat för sommaren så man vet när man jobbar och kan byta turer med nån sate.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *