Fryshuset är idag Stockholms största knutpunkt för ungdomar. I dess regi återfinns såväl positiva som negativa projekt. Bland det positiva är den mångfald av idrotter och konserter som de anordnar och tillhandahåller regelbundet.

Exit och dess verksamhet är bara en droppe i havet. Det finns exempel på flertalet undermåliga rapporter vars syfte är att svartmåla nationalismen. Trots detta har man valt att uppträda demokratiskt med en tydlig icke-våldspolicy. En policy som nu rimmar illa då Kartellen-Sebbe, rappare från Stockholm, mordhotat Jimmie Åkesson. Sebbe är anlitad av Fryshuset.

Fryshuset måste förstå att om man öppet signalerar att mordhot på oliktänkande är okej så har man missat poängen med icke-våld och demokrati. Genom att helt enkelt vifta bort det hela så signalerar man att det är okej med våld och hot mot grupper som man inte håller med. Förstår inte Fryshuset detta enkla faktum så får man helt enkelt citera Anders Carlberg, Fryshusets grundare: “Mobbade, rånade och slagna ungdomar finner upprättelse i extrema grupper. De etablerades förutsägbara korrekthet har inte visat sig fungera. Demokratin måste både visa musklerna och erbjuda gemenskap och en känsla av rättvisa. Utan en demokrati med en kärleksfull själ återstår bara plikt och paragrafer. Den stora frågan nu är om demokratin och humanismen har något att erbjuda. Något att leva och dö för.”

Med detta sagt. Ta ert moraliska ansvar Fryshuset och markera mot intoleransen.

Erik Fridén


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *