Torsdagen den 30/11 hedrade Nordisk Ungdom traditionsenligt hjältekonungen Karl XII på hans dödsdag.

Läs mer om varför vi hedrar Karl XII här: https://nordiskungdom.com/295-ar-sedan-karl-xii-stupade/

Under kvällen samlades mindre aktivistgrupper runt om i Stockholm för att sedan sammanstråla på den förutbestämda samlingsplatsen på given tid – allt för att tillställningen skulle gå så smidigt till som möjligt.

När alla deltagare nått samlingsplatsen ställde man upp med en banderoll och fanor i täten, tände facklorna och påbörjade fackeltåget, som gick längst allén på Karlavägen fram till fackeltågets slutdestination, som var Svea livgardes monument. Svea livgardes främsta uppgift var att skydda konungen, och dess befäl och soldater var bland annat med och stred sida vid sida med Karl XII vid exempelvis slaget vid Poltava.

Väl på plats hölls det ett kraftfullt tal av Fredrik Hagberg om vikten av att ta steget från bekvämligheten framför datorn till att faktiskt agera ute på gatorna.

Totalt samlade manifestationen över 60 deldagare, funktionärer och vakter inräknade, där över 90% var lokala aktivister och stödmedlemmar från Stockholmsområdet.

Att vi internt samlar över 60 deltagare i Stockholm med bara några veckors varsel visar på att vår strategi att nu gå från metapolitisk kamp till att faktiskt bli en levande aktiviströrelse att räkna med verkligen har gett resultat, och att vi är en snabbt växande kraft att räkna med. Vår gatunärvaro kommer att öka mer och mer under 2018. Vi har under år 2017 genomfört våra mest spektakulära och uppmärksammade aktioner någonsin, och vi tänker inte låta år 2018 bli sämre i det avseendet. Vi har under de senaste månaderna sett en mycket stor tillströmning av både aktivister och stödmedlemmar, vilket är fantastiskt roligt. Vår ekonomi går ständigt framåt – trots bankernas försök att tysta oss – och vi har nu dessutom lanserat ett nytt och förenklat medlemssystem.

Minnesmanifesationen för hjältekonungen Karl XII är startskottet på ett aktivistår och tillika valår utan dess like: Vi kommer att jobba hårdare, smartare och bättre. Vi kommer att synas mer. Vi kommer att vara på gatorna. Vi kommer inte att låta vänstern och flyktingkramarna stå oemotsagda. Vi kommer att öka ännu mer och ännu snabbare – både medlemsmässigt och ekonomiskt.

Vi har redan storslagna planer på diverse expansioner och utvecklingar av vårt arbete som kommer att presenteras i ett senare skede. Bli medlem redan i dag och hjälp oss att förverkliga våra planer!

Lev nu även du i Karl XIIs anda och ge allt för det du tror på, trots att motståndet kan verka överväldigande. Sitt inte hemma framför datorn och se på när Nordisk Ungdom växer och utvecklas. Bli i stället medlem, för vi behöver även din hjälp. Ta steget och bli medlem och bli en del av framgången och återtagandet av vårt land och av Europa! Ställ dig i främsta ledet och var en del av framtiden du med!

Categories: Aktivism

1 Comment

Felix · 2 december, 2017 at 12:22

Mycket glädjande att se så många nya ansikten. Förra året var vi ca 20. I år 60!! Nästa år på 300-årsjubileumet blir vi 100+ lätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *