För två dagar sedan fick vi ett mail från en av våra medlemmar i Vetlanda. Han hade varit på Miljöpartiets kansli för att höra vad dom kan tänka sig att göra mot det vänsterextrema våldet, svaren var ganska väntade och Miljöpartiet bryr sig uppenbarligen inte om våldet.

Hej.

Jag har precis varit på Miljöpartiets kansli här i Vetlanda angående AFA:s ökade aktivism här i Jönköpings län. Vi hade ett rätt givande samtal och jag berättade inte att jag är nationell då chansen att få ett samtal med dem hade skitit sig totalt.

Jag berättade att min ambition är att de ska ha en skoldag en gång per år om vänsterextremism då de har massa tramsdagar om den “högerextrema faran”. De tyckte det lät intressant men var totalt ovilliga att ens ta upp det i KF. Då försökte jag från en annan vinkel, att de skulle ta en dag mot politiskt våld. Det funkade inte heller då “ämnet inte är aktuellt i Vetlanda och det skulle kunna väcka ett intresse som inte finns sedan tidigare”.

Men skam den som ger sig, jag försökte mig istället på en ny vinkel. Det blev att jag lade förslaget om en beredskapsplan med tanke på att det är ca 2 år till valet, AFA har precis vaknat till liv och de kommer försöka rekrytera jävlar i länet när de har ett fast fäste i Jönköping. Jag berättade att skolan är den bästa rekryteringsbasen men de ville verkligen inte utan gav mig rådet att lägga ner politiken i 3 år(!!!) för att sedan göra comeback. De är helt ovilliga till att ta ställning mot politiskt våld då det inte är relevant i skolorna. Jag frågade ifall de kanske kunde göra en manifestation gemensamt med hela kommunfullmäktige, men nej inte det heller.

Simon


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *