Den 3 december höll Nordisk ungdom årets julmiddag. Julmiddagen är en lång tradition för Nordisk ungdom, och årets julmiddag var den 8:e i ordningen.

Middagen hölls i en rustik lokal med månghundraåriga anor. Marschaller välkomnade gästerna när de kom ner på tunet framför lokalen. Väl inne i huset var julgranen pyntad, och borden stod dukade i väntan på julmaten.

Allt eftersom gästerna anlände höjdes stämningen. Deltagarna fick chansen att göra sig både nya bekantskaper och träffa vänner man inte sett på länge. Några av Nordisk Ungdoms första aktivister, som nu gått vidare till andra projekt, uttryckte sin glädje över att det var så många nya ansikten där.

Efter en stunds inledande mingel bjöds det på glögg. En stund senare var det dags för den traditionella julmaten, som innehöll allt man kan önska sig. Julmaten var mycket god – heder åt kökslaget! När middagsgästerna hade ätit en stund hälldes det upp snaps i glasen, och under middagen sjöngs det både traditionella snapsvisor såväl som Bellman i kör.

När deltagarna hade ätit upp var det dags för musik. Den skicklige trubaduren bjöd på både egenkomponerade visor och traditionella jullåtar. Jullåtarna hade dock fått en nationalistisk knorr. Deltagarna hade alla fått varsitt sånghäfte vilket gjorde att de kunde sjunga med. Spelningen avslutades med Nordisk ungdom-sången i kör.

Därefter var det dags för årets prisutdelning till årets aktivist och årets klippa. Vinnarna, Felix och Andreas, möttes med stora applåder från middagsgästerna.

Klockan tickade på, och barnfamiljerna började åka hem. Många av de andra gästerna stannade dock, och festen fortsatte långt in på småtimmarna.

Julmiddagen var precis lika trevlig som vanligt. Stämningen var mycket hög, och när man umgås med andra nordiska ungdomar har man det alltid lika trevligt. Gå med i Nordisk ungdom du med och få chansen att besöka evenemang som detta!

/Aktivist i Nordisk ungdom

Categories: 1

3 Comments

Emil · 6 december, 2016 at 10:21

Tack för en lika trevlig julmiddag som vanligt!

Christian Mattsson · 6 december, 2016 at 16:21

Felix och Andreas har verkligen gjort sig förtjänta detta! Bra jobbat grabbar!

KampKarl · 11 december, 2016 at 01:14

Otroligt trevligt som vanligt. Ser fram emot nästa år. God Jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *