I dagarna har Expo släppt sin senaste rapport ”Intolerans14” och i samband med det har Nordisk Ungdom omnämnts i flera media med en uppsjö felaktiga beskrivningar. I rapporten och rapporteringen om den bakas organisationen samman i något som Expo beskriver som ”den rasideologiska miljön”.

Vad detta innebär konkret får vi aldrig veta. Inte heller framgår det att Nordisk Ungdom varken har eller har haft något som helst organisatoriskt eller ideologiskt samröre med de övriga organisationerna som nämns i rapporteringen.

I media har Nordisk Ungdom till och med betecknats som ”nazister”. Det är ett epitet som alltid brukar dyka upp i dylika sammanhang. Begreppet kan ses på två sätt, dels som något klibbigt att kasta på sina motståndare i syfte att skada och dels som ett ideologiskt specifikt innehåll. Nordisk Ungdom har alltid kritiserat nationalsocialism som ideologi men förhåller sig givetvis avslappnad till diverse smutskastning mot folk och grupper som sker från media och vänstern.

Nordisk Ungdom företräder en radikalt konservativ position med utgångspunkt i naturliga gemenskaper såsom familjen och lokalsamhället. Organisationen är emot enhetsstaten och andra totalitära tendenser. NU förfäktar också en skandinavisk etnicitet som ett härstamningsbegrepp, d.v.s. det är något av historien skapat som finns samtidigt som etnicitet inte är helt statiskt. Ni får gärna kalla mig naiv när jag nu går in på sakförhållanden, det är dock inte för den i Sverige vänsterkantrade journalistkåren jag i första hand skriver utan för mina läsare. Europa och väst representerade en gång i tiden en överlägsen civilisation det är den vi vill återknyta till och inte något annat.

För den vänsterkantrade journalistkåren har jag däremot ett trumfkort. Efter att det den senaste veckan rapporterats om diverse märkliga brevvänskonstellationer så ska inte jag vara sämre än att berätta om min brevvän. Jag har dock dragit mig lite för att göra det då jag inte ville göra Mattias Karlsson sotis.

IMG_7230-0


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *