Estlands nationaldag äger rum den 24:e februari, och för tredje året i rad blev Nordisk Ungdom inbjudna att delta i det årliga fackeltåget som arrangeras av den nationalistiska ungdomsorganisationen Sinine Äratus (Blått uppvaknande), som är ungdomsavdelning till Estlands konservativa folkparti ( Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, EKRE)

Nytt för i år var att man bjöd in till konferens med de internationella gästerna. Representerade var Nordisk Ungdom (Skandinavien), Młodziesz Wszechpolska (Polen), NA (Lettland), Resistance Helvetic (Schweiz), Svoboda (Ukraina), Azov/Civil Corps (Ukraina), Ramsey Paul (USA), Finsk Ungdom (Finland) och Sinine Äratus (Estland).

Några timmar senare var det dags för fackeltåget, som hölls till ära för alla som gett sitt liv för Estland. I år deltog ca 3500 personer i tåget, vilket är en ökning på cirka 1500 personer sedan förra året. Facklorna lyste vackert upp gatorna i ett snöigt Tallinn och slagorden och den estniska nationalsången ekade mellan husväggarna.

Efter manifestationen samlades de olika inbjudna grupperna med aktivister från Sinine Äratus på en närliggande pub för att fritt diskutera politik, samarbeten och även prova på det spännande ölutbudet.

Categories: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *