Under lördagskvällen gick den avdankade artisten Niklas Strömstedt till verbal attack mot Nordisk Ungdom i det omåttligt populära programmet Så mycket bättre.

I, den av familjen Bonnier ägda kanalen, TV4 går han till attack både mot Nordisk Ungdom samt mot kanalens mediakonkurrenter så som Fria Tider. Under söndagen förklara han sig i, den också av Bonnier ägda kvällstidningen, Expressen hur tankarna bakom texten gick. “Ni får kalla mig naiv. Pinsam. Idiot. Ni får kalla mig vad ni vill. Men jag tror på riktigt att alla människor har rätt att finnas till”. Hur alla människors rätt att existera översätts till att alla har rätt att komma till Sverige och utnyttja landets välfärdssystem diskuterades dock inte i artikeln.

I sin text sjunger han också “lyckokandet, vi som hade tur och fann det”. Vilket gör att vi i Nordisk Ungdom blir lite oroliga över hur det står till med hans historiekunskaper. När våra förfäder började vandra in i detta område hittade de en karg och oförlåtande natur, inte en fullt fungerande välfärdsstat. Det byggde vi upp i en process som tog flera tusen år. Knappast något som är kopplat till att man hade “tur och fann det”. Om ingenting annat så visar det på en total brist på respekt för tidigare generationers arbete.

Det är ett klassikt knep i Sverige att avdankade artister försöker bli aktuella igen genom att ta ställning mot ”rasism” ihop om några minuter till i rampljuset.

Dock måste vi ändå tacka för uppmärksamheten som har resulterat i vi fått in flera nya medlemmar som vill bli aktiva.

Categories: 1Artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *