För tredje året i rad besökte aktivister från Nordisk Ungdom Warszawa och Polen för att stödja polackerna den 11 november under den nationella självständighetsmarschen i huvudstaden. Det blev den hittills största delegationen från Skandinavien och vi kan med självklarhet säga att den kommer att utökas även nästa år; den polska ungdomen är i full färd med att ta tillbaka sitt Polen och vi kommer att ge dem allt stöd vi kan, samtidigt som det är en stor inspiration för oss att se hur demonstrationen gått från bara några tusen deltagare för några år sedan, till i år över 100 000.

Under vistelsen i Warszawa fick vi uppleva en varm gästvänlighet från våra värdar i All-Polsk Ungdom (Młodzież Wszechpolska) samtidigt som vi fick chansen att träffa många delegationer från övriga Europa som även de var i Polen för att visa det polska folket sitt stöd.

Deltagarantalet på Marsz Niepodległości i ungefärliga tal:

2010: 6 000
2011: 30 000
2012: 50 000
2013: 100 000

Vi vill framföra vårt djupaste tack till våra vänner i All-Polsk Ungdom (Młodzież Wszechpolska) och uppmanar alla skandinaver att nästa år följa med oss till Warszawa den 11 november. Europas befrielse har startat

Categories: Aktivism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *