Torsdagen den 10:e November reste en delegation från Nordisk Ungdom till Warszawa, Polen, för att delta i det årliga firandet av den polska självständighetsdagen. Detta tar sig uttryck i form av en massiv marsch som har exploderat i deltagarantal under de senaste åren – så mycket som 150 000 personer deltog förra året.

Väl framme i Warszawa var det dags för en konferens i det polska parlamentet, på inbjudan av Allpolsk Ungdom(Młodzież Wszechpolska), där Nordisk Ungdoms talesman Fredrik Hagberg talade om den demografiska kris Sverige och Europa står inför. Konferensen och rundvandringen i parlamentet var väldigt uppskattad, och senare på kvällen var det dags för middag med många framträdande figurer inom den europeiska högern.

Dagen därpå var det dags för marschen, vilket helt klart resans höjdpunkt. Under ett par timmar fylldes gatorna med polska patrioter – vart man än vände blicken kryllade det med vit-röda fanor.

Vi i Nordisk Ungdom blev inställda bland de andra utländska delegationerna och Allpolsk Ungdom för ett gemensamt block i den massiva marschen. När vi kom fram till slutet av marschen, som var vid en stor fotbollsarena, så hölls det tal och anföranden av flera ledande nationalister från Polen och Europa. Fredrik Hagberg var även detta år inbjuden att tala efter marschen och tog upp Sverige som ett dåligt exempel, samtidigt som han uppmanade Polen att inte bli som Sverige. När alla tal var klara sjöng man nationalsången och i symbios med detta så tände näst intill samtliga deltagare bengaler – himmelen blev röd och lågorna blev som en symbol för den glöd som driver oss europeiska frihetskämpar världen över. En svårslagen syn.

Dagen därpå var det dags för ännu en konferens i det polska parlamentet, där flera olika europeiska aktörer fanns representerade. Förutom Allpolsk Ungdom  som organiserade konferensen och Nordisk Ungdom, fanns där även representanter från Forza Nuova (Italien), Democracia Nacional (Spanien), Jobbik (Ungern), Voorpost (Belgien/Flamländerna), Kotleba (Slovakien) och Sinine Äratus (Estland) med flera. Efter många intressanta och givande föredrag åkte vi gemensamt till en restaurang där diskussionerna kunde fortsätta och polsk traditionell mat serverades innan det var dags att börja packa väskorna för hemfärden.

I helhet en mycket lyckad resa som andades nationell solidaritet och framgång.

Categories: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *