11 november har kommit att bli en återkommande högtid för Nordisk Ungdom. Varje år sedan 2011 har vi åkt ner till Warszawa för att delta i Polens självständighetsfirande, Marsz Niepodległości, som vuxit för varje år och numera innefattar över 100 000 deltagare. Redan på fredagen den 10:e började det intressanta för oss då det var en konferens i Polens parlament där nationalister från Polen, Ungern och Spanien med flera talade. Det hela avslutades med en lunch i parlamentet. Det var en fantastisk möjlighet att träffa nya kontakter och stärka banden med de vi redan kände.

Lördagen då marschen inträffade var dock det mest enastående. Det viftades med tusentals polska flaggor av människor i alla åldrar. Barnfamiljer, pensionärer och ungdomar som alla samlades för att fira Polens självständighetsdag. Vi såg även organisationsflaggor både från Polen och andra länder. Marschen drar förstås många utländska nationalister årligen och detta år var även länder som tidigare varit i konflikt med Polen närvarande vilket var riktigt roligt att se och gav en hopp för en framtid då nationalister kan enas över nationsgränser och fokusera på att stärka vår gemensamma kultur och inflytande.

Marschen gick väldigt lugnt till trots det stora deltagarantalet och även om det enligt saudiarabisk(!) media hade samlats så mycket som 2000 motdemonstranter så märktes det inte överhuvudtaget när man deltog i tåget. Så antingen var det en mycket överdriven siffra eller så är 2000 tillresta vänsteraktivister från olika länder sämre på att stoppa marscher än 20 aktivister i Nordisk Ungdom (se vår senaste pride-aktion).

Detta var andra gången undertecknad kunde delta i marschen och jag kan inte vänta tills nästa gång jag får möjligheten. Jag tycker att alla nationalister någon gång borde åka och delta i detta, om inte annat så för att stärka den egna moralen. Men också för att vara en del av den anti-globalistiska kraft som varje år i november släpps lös i Warszawa.

Categories: AktivismArtiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *