Fredag kväll den 9 oktober var en grupp vänner ute i Stockholm för en trevlig kväll i goda vänners lag, några av vännerna är också aktivister i Nordisk Ungdom. Efter ett restaurangbesök i Gamla stan beger de sig mot Södermalm. När de passerar Slussen blir de plötsligt omringade av en stor grupp vänsterextremister. Dessa riktar både slag och sparkar mot våra vänner som senare får sina skador dokumenterade av både polis och sjukvård.

Bland de attackerande syntes tidigare kända medlemmen från Antifascistisk aktion (AFA), Tupac Nunez, som genast ringde dit Carl Tullgren från vänsterextrema Researchgruppen.

”Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, vi blir attackerade av vänsterextremister. Attacken är tämligen harmlös och vi har inga problem att freda oss. Situationen blev närmast komisk där flera kvinnliga vänsterextremister simulerade trauman och hysteriska anfall så polisen fick tillkalla ambulans.” Säger Christian Mattson, Nordisk Ungdoms internationella kontaktperson, som var närvarande på plats.

”Att mainstreammedia nappar på en sådan här nyhet visar med all önskvärd tydlighet hur nära sammanbundna flera etablerade journalister är med rent vänsterextrema nätverk. Det är uppenbart att hela historien är ett billigt politiskt trick.” säger Fredrik Hagberg talesman för Nordisk Ungdom.

Hårda fakta är att vänsterextremisterna inte har några dokumenterade skador, ingen har kastats i strömmen, och det finns inga misshandlade tiggare.

Fredrik Hagberg
Talesman, Nordisk Ungdom
070-468 27 20

Categories: 1

4 Comments

Johan · 11 oktober, 2015 at 14:05

Jag trodde mer eller mindre på TT artikeln i SvD :(

“En av företrädarna för den högerextrema organisationen Nordisk Ungdom greps natten till lördagen, tillsammans med en av organisationens aktivister, misstänkta för misshandel vid Slussen i Stockholm.”
Alltså, “greps”, det gör väl inte polisen utan anledning tänkte jag?

“Männen, som är i 20-årsåldern, gav sig på tiggare som låg och sov i en gångtunnel och slog och sparkade två kvinnor som försökte ingripa, enligt polisen.”
Alltså, “enligt polisen” blir ganska tungt.

Och sen fyller TT på med andra påståenden “enligt vittnesmål till polisen” som liksom slinker med på “enligt polisen” ovan.

Vad kan man göra mot sånt här? Gammelmedia är hemsk.

Fänrik Stål · 12 oktober, 2015 at 17:53

Först när jag såg det så tänkte jag: “Det var inte bra”, men samtidigt var jag tveksam, varför skulle NU attackera tiggare? Jag gick Slussengången för några veckor sen och man fick nästa kryssa mellan dom som sov där. Stan börjar bli allt mer förslummad medan politikerna hejar på och folket sover.

Men sen kom jag till slutet av artikeln:
“Ärendet utreds som misshandel med hatbrottsmotiv. Männen, som inte tidigare dömts för något allvarligare brott, släpptes senare under lördagen. Polisen har hört flera oberoende vittnen om händelserna och förundersökningen kommer att fortgå.”

“Hatbrottsmotiv”, hets mot folkgrupp, kanske lite heilande, slänga nån i iskalla vattnet kan vara = mordförsök. Hade det här varit sant så hade dom inte släpps. Alltså… Bluff, lögn, amsagor – Som vanligt med andra ord.

Hartman · 15 oktober, 2015 at 07:13

Fantastiskt!

I anden stödjer jag Er kamp! Researchgruppen och dess kreatur måste bekämpas med alla till buds stående medel! Kampen går vidare!

Fredrik · 17 oktober, 2015 at 20:08

Ni bör fundera på att ha på er kameror. Det är väldigt svårt att stå emot filmbevis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *