Igår samlades ett större antal aktivister på Sergels Torg med syfte att fortsätta framgångsrika upplysningskampanjen moderatpolitik. Något som blev väldigt lyckat och vi mötte allt från skratt från förbigående till sura moderater som gapade på oss.

Moderatpolitik-aktivism är hysteriskt kul att bedriva. Många människor trodde uppriktigt att vi var moderater.  En person sade till oss att det var bra att vi var så tydliga med vår politik för att på sätt skapa en enad front mot Sverigedemokraterna. Andra var väldigt frustrerade över att vi bedrev en “orättvis” valkampanj. Det var tydligen odemokratiskt av oss, eftersom vi inte är “riktiga” moderater. Vi försökte då förtydliga att må så vara men vi gör detta för att förtydliga sakfrågorna istället för att fortsätta med rådande identitetspolitik. Detta var inte alls intressant, vi var bara onda odemokrater. Det viktiga var att vi inte var riktiga moderater, ungefär som att moderater inte är ett politiskt parti utan en kulturförening.

Punkterna på vårt flygblad är vad moderaterna själva har genomfört:

– Vi vill höra fler böneutrop från moskéer

– Förflytta makt från Sverige till EU

– Vi är positiva till muslimska friskolor

Moderaterna kan inte förneka dessa punkter. Ett samhälle där politiker kommer undan och förnekar sin faktiska politik är ett trasigt samhälle. Vår aktivism avslöjar dessa hycklare.

En rolig historia att avsluta med var ett studentgäng hade någon form av tillställning på Hötorget. Dessa gossar gav oss utmaningen att sitta i deras skottkärra. Studenterna lovade att rösta på Moderaterna om vi tackade ja. Vi tackade givetvis ja och en aktivist hoppade glatt in i skottkärran samtidigt som studenterna delade ut våra flygblad. När vi var klara började de läsa flygbladen som de hade fått innan. Deras reaktioner var hysteriska, ganska snart insåg de att de hade blivit lurade, vi var inte alls moderater. Vi tackade glatt för utmaningen och åkte sedan hem.

Categories: Aktivism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *