Nordisk Ungdom började på Skeppholmsbron, som är på andra sidan vattnet från paradens rutt. Där höll man upp banderoller med budskapen; ”Skydda barnen från Pervofestivalen” och ”Värna kärnfamiljen. En banderoll med den uppmärksammade bilden föreställandes en traditionell familj med paraply som skyddar sig från regnbågsflaggan. Efter ca 30 minuter av spontana tal och slagord så bestämde sig aktivisterna för att närma sig paraden och ställde sig då utanför Grand Hotel, varpå polis bestämde att aktivisterna inte fick gå närmare paraden. En timme senare, efter spontana tal i megafonen och beröm från turister och andra som var ute och promenerade så bestämde sig aktivisterna för att genskjuta paraden genom att möta upp den vid Stockholms stadion. Till en början ställer sig aktivisterna på bron ovanför där paraden ska passera och håller upp paraply-banderollen och börjar veckla ut banderollen med budskapet ”Värna kärnfamiljen” innan polisen börjar puttas och man backar tillbaka närmare musikhögskolan.

Efter att ha infogat sin vilja på pervofestivalen ostört i 3 timmar kommer ett fåtal duktiga vänstermuppar nära banderollerna för att diskutera Pride och RFSL. Vänstermupparnas argument hade en mängd insikt och djup som vars totala värde kan sammanfattas i en mening: “Vad har ni emot kärlek?”. En pridedeltagare bestämde sig för att urinera i en buske 10 meter från banderollen, hans stora olycka var att han hade detsamma avstånd till poliserna som övervakade motdemonstrationen. Den olyckliga vänsterkillen tilldelades böter för allmän urinering.

Efter ca fyra timmar väljer aktivisterna för att avsluta sin motdemonstration och kan då konstatera att den första protesten mot gay pride sedan 2003 har varit lyckad och att en ny protest kommer att genomföras 2016.


2 Comments

Johan · 3 augusti, 2015 at 22:16

Bravo! Ni är suveräna!

Tobias · 3 augusti, 2015 at 23:17

Bra jobbat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *