En småkulen eftermiddag fredagen den 16:e februari var bussen lastad, allt klart och deltagarna från Nordisk Ungdom såg fram emot den kommande helgen. Det som stod för dörren var Nifelheim, ett vinterläger för aktivister i organisationen. De skulle få komma bort några dagar, få känna naturens lugn samt ställas inför både fysiska och psykiska utmaningar som bara den norrländska vintern kan erbjuda.

Efter en lång resa kom deltagarna på kvällen äntligen fram till gården mitt ute i den norrländska landsbygden. Det som skulle komma att bli en utmaning blev så mycket svårare när det visade sig att det var 1 meter djup snö. Detta innebar ett hårt arbete för att skotta vägen ner till stugan.

Dagarna inleddes med morgonträning: en löprunda, följt av boxningsträning. Tekniker när det gäller boxning och självförsvar lärdes ut, vilket var mycket uppskattat. Aktivisterna fick sparras mot varandra och öva på olika tekniker.

I den höga snön pulsade man ut i skogen för att samla stockar inför en stor eld att ha att värma sig på efter vinterbadet. En vak i den halvmeterdjupa isen borrades upp. Med skräckblandad förtjusning hoppade man ner i det kalla vattnet.
Förutom detta var det trevliga kvällar i stugan framför den sprakande brasan, där elden fick dem att känna ett naturligt lugn och en sinnesro som i övrigt är svårfunnen i den moderna världen. Trevliga samtal med många skratt fortsatte in på småtimmarna.
Vinterlägret 2018 var lyckat. Svårigheter uppstod, men inget som inte gjorde oss starkare. Redan nu längtar många aktivister till vinterlägret nästa år. Vill du vara med då? Bli medlem redan idag!
Categories: VildmarkVildmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *