Fredagen den 25 mars försökte en man kidnappa ett barn i norra Stockholm, närmare bestämt i Upplands Väsby. Lyckligtvis skrek barnet så högt att kidnappningsförsöket misslyckades. Barnet är självklart chockat men mår efter omständigheterna bra.

Nordisk Ungdom väljer nu att agera för barnens säkerhet i området.

Flera aktivister har tagit ledigt de kommande dagarna samt hört av sig till förskolorna i närheten. Tanken är att aktivisterna kommer röra sig i området och man får gärna ringa om man ska gå iväg med barnen och behöver lite extra tillsyn.

Har ni ett barn som går i förskola, dagis eller skola i Upplands Väsby så ring vår talesman Patrik Forsén på 070-7899085 eller maila solidaritet@nordiskungdom.se och berätta vad ni behöver hjälp med. Det kan till exempel vara om ni vill att vi följer med ett ert barn till eller från skolan.

Signalement
Mannen var av afrikanskt ursprung. Ca: 180cm lång, runt 37-38år. Han var skallig med normal kroppbyggnad. Bar en vit/svart keps, svarta skor och en svartvit rutig jacka.

Om ni ser något suspekt eller känner att ni gärna vill ha lite extra hjälp de kommande dagarna, tveka inte att höra av er.

/Nordisk Ungdom

Categories: 1