Den 18 februari blev Fredrik Hagberg, Nordisk Ungdoms internationella kontaktperson, uppsagd från sin tjänst på Livgardet av Försvarsmakten efter att Hagbergs och Nordisk Ungdoms stöd till den ukrainska revolutionen uppmärksammats.

I Försvarsmaktens beslut pekar de särskilt ut ett stycke i det tal som Hagberg höll för aktivister från Svoboda, ett parti som nu ingår i den ukrainska regeringen.

”As a part of the progressive agenda, Swedish State Television shows information programs for the Swedish youth – 13 to 16 – on how to have sex with immigrants and disabled. These shows are also shown in school as a mandatory part of education.”

Den film som åsyftas i talet är UR:s och RFSU:s ”Sex på kartan” som riktar sig till svenska högstadieelever. Filmen anmäldes i februari 2011 av Nordisk Ungdom för barnpornografibrott.

Hagberg ska, enligt Försvarsmakten, ha uttryckt sig rasistiskt, främlingsfientligt och kränkande, men i det citerade stycket framgår det bara att Hagberg konstaterar att en film som uppmuntrar svenska barn att ha sex med invandrare har visats på SVT. Han lägger inte in någon värdering i det hela.

Läs hela inlägget av Patrik Forsén: http://patrikforsen.se/2014/03/06/nordisk-ungdom-en-normal-politisk-aktor/

Categories: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *