Under Lördagen 22 september genomförde Nordisk Ungdom en aktion vid Storbritanniens ambassad i Stockholm. På platsen försökte organisationen byta ut en tillfångatagen Obama mot Wikileaks grundare Julian Assange.

Sedan en lång tid tillbaka sitter Wikileaks grundare Julian Assange fast på Ecuadors ambassad i London. Han sitter där utan möjlighet att lämna byggnaden eftersom han då kommer gripas och utlämnas till Sverige.

I Sverige riskerar han att i sin tur överlämnas till USA där Assange är eftersökt för de för makthavarna pinsamma uppgifterna som läktes genom Wikileaks.

Det är för de flesta uppenbart att varken Sverige eller Storbritannien inte hade lagt ner så pass mycket tid och energi för att jaga efter en person om det inte fanns politiska motiv bakom. Framförallt med tanke på brottets ringa karaktär och det faktum att svenska åklagare vägrat att genomföra förhören i London trots att detta genomförts i många andra grövre fall.

Den riktiga brottslingen är den som nu försöker tysta Assange, alltså USAs president Barack Obama. En man som inlett flertalet krig i mellanöstern, håller den mot Genèvekonventionen regelvidriga Guantanam-basen öppen och samarbetar med flera länder som använder tortyr som förhörsteknik.

Som en symbolisk handling kidnappade därför Nordisk Ungdom Barack Obama och tog honom till Brittiska ambassaden för att genomföra ett fångutbyte.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *