Imorgon måndag kommer den islamkritiska rörelsen Pegida genomföra en demonstration i Malmö. Den militanta vänstern och andra motståndare till yttrandefriheten mobiliserar nu för att försöka stoppa manifestationen.

Gustav Nipe, ordförande för Piratpartiets ungdomsförbund Ung pirat skriver tillsammans med Peter Sunde Kolmisoppi, i Sydsvenskan den 5 februari 2015, att man i samband med Pegidas demonstration avser att samla in pengar till stiftelsen Expo. Expo har en lång historia av att försöka tysta den fria debatten kring Sveriges invandringspolitik. Man bedriver även ett omfattande åsiktsregister över meningsmotståndare. I dagarna begick en lokal företrädare för Sverigedemokraterna självmord efter att blivit uthängd i Expressen av det till Expo närstående nätverket Researchgruppen, tidigare AFA-Doku.

Patrik Forsén, talesman för Nordisk ungdom kommenterar utspelet.

– Piratpartiet och Ung pirat står i många frågor långt ifrån den Sverigevänliga rörelsen. Det är ändå med en stor förvåning som jag noterar Gustav Nipes stöd till åsiktspolisen Expo. Jag har tidigare uppfattat piratrörelsen som en konsekvent försvarare av yttrandefriheten. Som exempel kan nämnas avgående partiledaren Anna Trobergs avståndstagande från Expressens uthängningar av Sverigedemokrater och andra invandringskritiker. Gustav Nipe förtjänar allvarlig kritik för sitt avsteg från denna linje.

Categories: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *