För drygt två år sedan startade vi en värvningskampanj för att öka antalet medlemmar till Nordisk Ungdom. Målet var att nå upp till 1000 medlemmar, för att vi sedan skulle söka ekonomiskt stöd från Ungdomsstyrelsen. Värvningskampanjen har definitivt burit frukt och idag är snart 800 personer medlemmar i organisationen. Samtidigt nekas SDU med ett medlemstal som är över tre gånger så högt stödet från Ungdomsstyrelsen som de är helt berättigade till. Vår analys av situationen är därför att det är i det närmaste fruktlöst att ens ansöka om bidrag därifrån, om inte ens ett av riksdagspartiernas ungdomsförbund blir behandlade på ett korrekt sätt. Vi har därför börjat titta på andra alternativ för att öka våra intäkter. Det naturliga steget för oss är att bilda ett helt nytt parti.

Kyrkoval – Första etappen

Den 15 september i år är det återigen kyrkoval i Svenska kyrkan. Det är en utmärkt plattform att starta vår parlamentariska bana ifrån. Vår målsättning är att erövra tillräckligt många mandat för att få en stabil ekonomisk bas och massmedial uppmärksamhet så att vi står på en solid grund inför riksdagsvalet 2014.

Valkampanjen

Senare i april kommer både valmaterial och ett valmanifest att släppas. Ett större valupptaktsmöte kommer i dagarna att utannonseras.

Omröstning om namnet

Namnet på det nya partiet vill vi bestämma tillsammans med Er och vi kommer därför att anordna en omröstning om namnet bland medlemmarna, partiledare kommer att bli Kim Petrusson från Göteborg och vår valslogan kommer att vara Kyrka – Familj – Fosterland.

Nu kör vi!

Categories: Aktivism

1 Comment

Skandinav · 2 april, 2013 at 21:53

Gick nästan på det för en sekund ;) Men det aprilskämtet som ni hade för några år sedan där ni sa att ni skulle bli muslimer var nästan lite roligare :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *