Svaret i den juridiska tvist som pågått mellan Nordisk Ungdom och Centerpartiet inkom i dagarna och beslutet är en seger för Nordisk Ungdom. Tvisten som rör rätten till hemsidan centerpolitik.se slutade alltså med att Centerpartiets ansökan om att ta över hemsidan avslogs.

Den juridiska tvisten har sitt ursprung i den kampanj som Nordisk Ungdom tillsammans med Fria Nationalister driver mot centerpartiets ungdomsförbund (CUF) under parollen ”Rör ni las, blir det knas”. Kampanjen har som syfte att upplysa om den ungdomsfientliga politik som CUF bedriver. En politik som förenklat går ut på att lönedumpning för ungdomar är det rätta sättet att komma åt ungdomsarbetslösheten. En politik som vi nationalister med bestämdhet tar avstånd ifrån.

Eftersom CUF inte har förmåga att försvara sina åsikter och aldrig har vågat föra en seriös debatt med Nordisk Ungdom försökte de tysta kampanjen genom att ta över kampanjhemsidan centerpolitik.se. Detta gjorde de genom att anlita juristen Petter Rindforth som fyra i rad blivit utsedd till världens ledande varumärkesexpert. Detta visade på ett väldigt tydligt sätt att Centerpartiet på allvar har känt sig hotade av kampanjen då de inte sparade in på några kostnader för att tysta oppositionen.

Trots en otroligt ojämn kamp mellan en av världens bästa jurister på ena sidan och ideellt arbetade ungdomar på andra gick segern alltså till Nordisk Ungdom.

I beslutet står bland annat följande:
”Centerpolitik är däremot ett deskriptivt ord och ger uttryck
för en beskrivning av en verksamhet som bedrivs av politiskt parti på samma sätt som exempelvis högerpolitik eller vänsterpolitik. Domännamnet kan därför inte anses vara förväxlingsbart med CENTERPARTIET eller CENTERN i dess egenskaper som kännetecken. ”

Beslutet går alltså helt i linje med vad Nordisk Ungdom skrev i sitt genmäle.
Kampanjen kommer nu alltså att fortgå precis som planerat och nu när valet närmar sig kommer aktivismen att ökas än mer.

Rör ni las, blir det knas!

Categories: 1