Sedan i söndags har ett hundratal afghaner sittstrejkat på Mynttorget i centrala Stockholm, precis intill slottet och riksdagen i protest mot de pågående utvisningarna till Afghanistan som den svenska staten nu försöker att verkställa. Kravet är att alla utvisningar till Afghanistan stoppas.

Efter att Sverige började genomföra ålderstester på ensamkommande flyktingbarn har det visat sig att över 75% är över 18 och på sociala medier har bilder med ensamkommande barn från sittstrejken hånats eftersom man klart och tydligt kan se att många av ”barnen” är betydligt äldre än 30.

Sverige har under de senaste åren tagit emot tiotusentals unga män, varav en stor del kommit från Afghanistan, med ett stort stöd från en liten andel av medelålders svenska kvinnor. Eftersom de unga männen har ljugit om sin ålder har de i Sverige fått leva en lyxig tillvaro till en stor kostnad för de svenska skattebetalarna. Ett stort antal fall av sexuella relationer mellan de unga utländska männen och de svenska medelålderskvinnorna har också rapporterats.

Nordisk Ungdom ville idag visa både afghanerna och myndigheterna att ett stort folkligt stöd finns för att verkställa utvisningarna. Sverige är svenskarnas land och människor som ljuger och utnyttjar oss ska givetvis sättas på första bästa planet hem.

Protesten fortlöpte i stort utan problem, även om många av de afghanska männen och deras beskyddare snabbt visade vad de tyckte om den svenska demokratin och den grundlagsskyddade demonstrationsrätten genom att försöka ge sig på aktivisterna från Nordisk Ungdom. Provokationerna möttes av de disciplinerade aktivisterna med slagord som ”Muhammed, Abdullah – Go away!” och ”Internera, deportera!” – det sista syftandes på vad svenska myndigheter borde göra för att verkställa besutet att utvisa afghanerna från vårt land.

Fredrik Hagberg
Talesman Nordisk Ungdom
070 468 27 20

Mer i ämnet av Nordisk Ungdom:

Avsnitt 18 – Sextanter och flyktingbarn
Categories: Aktivism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *