Under lucia publicerade Dagens Nyheters förordet till Nicklas Orrenius kommande bok ”Sverige forever in my heart”.

Orrenius artikel är inte bara tendentiös, den innehåller en del faktafel. Han kallar Nordisk Ungdom för ”nynazister” (trots att organisationen är både direktdemokratisk och står på etnopluralistisk grund).

Orrenius struntar också i att ge bakgrunden till Nordisk Ungdoms aktion mot flyktingförläggningen i Husby. Istället för att skriva att flyktingförläggningen huserade ett tiotal flyktingar som var misstänkta för att sexuellt ofredat och kränkt två elvaåriga svenska flickor på ortens badhus, så väljer Orrenius att beskriva aktionen som en nazistisk mobb mot flyktingbarn.

Nordisk Ungdom arbetar inte så.

I samma anda jobbar flera av Sveriges lokaltidningar. Bland annat så har Höglandsnytt beskrivit Nordisk Ungdoms aktion runt den gruppvåldtäkt på en svensk tvåbarnsmor som skedde på en flyktingförläggning i Mariannelund som ”nazistisk”.

Höglandsnytt, till skillnad från Dagens Nyheter, publicerade dock senare ett offentligt genmäle skrivet av Patrik Forsén.

Mönstret är dock tydligt; journalistiken idag är alldeles för godtycklig, subjektiv och rentav dåligt hantverk. Orrenius hyllas på twitter, radio och bloggar även om han flera faktafel i sitt förord till sin nya bok.

[button url=”http://hoglandsnytt.se/?n=21445″]Läs genmälet här[/button]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *