Under fredagen drabbas Oslo av ett otroligt hemskt terrordåd. Ett dåd som både involverade en explosion i centrala Oslo, men också en massaker på ett politiskt ungdomsförbunds sommarläger. Denna händelse är så avskyvärd att den är svår att beskriva i ord.

De flesta av oss vill inget hellre än att sörja de som fallit i vårt granland, men samtidigt är det viktigt att vi ser vilken ondska som ligger bakom detta så vi kan stoppa den från att begå liknande handlingar igen.

Den man som är anhållen från brotten i Oslo, Anders Behring Breivik, är enligt efterforskningar en extrem sionist. Han kallar sig också anti-rasist och har vid flera tillfällen visat avsky för etniska nationalister. På hans facebook finns även bilder där han poserar i frimurardräkt. Följer man de inlägg han skrivit på internet påvisar han en extrem kärlek till Israel och ett hat mot alla som på något sätt visar stöd eller sympati för palestiniernas kamp.

Vid ett tillfälle beskriver han sin linje som anti-rasisitik, pro-homosexuell och pro-israel.

”I alle tilfeller, vi er ikke i en situasjon der vi kan velge og vrake partnere. Vi må derfor sørge for å påvirke andre kulturkonservative til å komme på vår anti-rasistiske/pro-homser/pro-Israel linje. Når de når denne linjen kan man ta det til neste nivå.” http://www.document.no/anders-behring-breivik/

Vad som var utlösande för att denna rabiata sionist skulle begå sina hemska handlingar är oklart. En inte allt för långsökt gissning kan vara att norska socialdemokraterna under veckan innan attacken meddelat att man förutom det tidigare beslutet om att Palestina ska få en ambassad i Oslo, även är beredd att erkänna en palestinsk statsbildning.

Nordisk Ungdoms tankar går till de som fallit och deras familjer. Men vi vill också uppmana Norge att inte backa undan för ondska och terrorism.

Categories: 1