Publicerad på denna sida: http://patrikforsen.se/2016/11/16/landsbygden-som-bas-for-en-konservativ-rorelse/

Efter Brexit i somras och Donald Trumps valseger i USA vet vi nu att det går att besegra den politiska korrektheten och den politiska eliten i val. Trots den enorma demografiska förändringen som drabbat både Storbritannien (främst England) och USA så ligger fortfarande makten över dessa länders öde hos människor med europeisk bakgrund. Den tiden är visserligen snart förbi, bara i det starkt republikanska Texas är 70% av alla barn under ett år av icke-europeisk härkomst.

Fenomenet att olika etniska grupper föredrar olika typer av politiska ledare är givetvis fullt naturligt. Lika naturligt är det att det finns en stark intressekonflikt mellan stad och landsbygd. Vita män och kvinnor på landsbygden var de som röstade för Brexit och för Trump medan vita män och kvinnor i storstäderna röstade för Remain och Hillary.

En persons etniska bakgrund har visserligen betydelse för hur personen röstar, men även bland minoriteter märktes stor skillnad mellan stad och landsbygd, undantaget svarta i USA som i överväldigande majoritet röstade för Hillary, oavsett bostadsort.

I Sverige ser förhållandena likadana ut, med skillnaden att vår landsbygd inte är konservativ utan socialistisk. Någon motsvarighet till Republikanerna i USA och Tories i Storbritannien låter sig inte hittas i Sverige. De tidigare konservativa rörelserna i Sverige, som Centerpartiet, lade istället fokus på storstäderna, självdog och återuppstod som progressiva liberaler. Det här har gjort att den svenska politiska kartan har fått en kraftig vänsterlutning och Sverige har förvandlats till det, antagligen, knäppaste landet i Europa.

Det är bara i ett land som Sverige som ett parti som Sverigedemokraterna kan betraktas som ”rasistiskt” eller ”nazistiskt”. Det finns ganska många länder i Europa vars regeringspartier skulle placeras långt till höger om SD.

Sverigedemokraterna har här haft ett guldläge och i mångt och mycket utnyttjat sin position till fullo. De har börjat ersätta Socialdemokraterna som det nya arbetarpartiet som bryr sig om den bortglömda människan. Men Sverigedemokraterna är ett parti, inte en rörelse. Ett parti av och för missnöjda sossar blir tyvärr inte heller något annat än just det.

Ska vi kunna bygga en konservativ rörelse i Sverige som på allvar ska kunna utmana makteliten måste en stor del av vårt fokus ligga på att bygga upp en gräsrotsrörelse utanför storstäderna. Det är inte för inte som det idag finns en grupp som heter Folkmusiker mot Främlingsfientlighet vars motto är Tradition utan Gränser. Våra fiender vet hur viktigt det är att kontrollera det kulturella narrativ och de har lagt enorma resurser på att göra det.

2016_presidential_election_by_county-svg_

Trots Trumps (rött) överväldigande övertag sett till kartan här ovan så vann Hillary Clinton (blått) sett till antal röster. Trump vann dock elektorsrösterna överlägset. Clintons röster kom förutom från storstäder som Los Angeles, Detroit, Chicago och New York även från vita liberaler på nordväst och nordostkusten, latinos i Texas, New Mexico, Colorado och Florida. Det s.k bomullsbältet i den djupa södern där den största delen av USA:s svarta befolkning fortfarande bor röstade också för Clinton.

if-only-x-voted

Kartan ovan visar vilka delar av Storbritannien som röstade för Brexit (blå) eller Remain (gul) Med undantag för Nordirland och Skottland röstade främst stora befolkningscentra som London för Remain i England.

Kartan ovan visar vilka delar av Storbritannien som röstade för Brexit (blå) eller Remain (gul) Med undantag för Nordirland och Skottland röstade främst stora befolkningscentra som London för Remain i England.

swedish_general_election_2014

Kartan ovanför visar resultatet från valet 2014 i Sverige. Största parti efter valkrets (vänster) och kommun (höger) Röd-Socialdemokraterna, Blå-Moderaterna, Gul-Sverigedemokraterna.

 

Patrik Forsén
Hedersordförande Nordisk Ungdom

Categories: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *