Efter tisdagens aktion mot afghanerna som ockuperar Mynttorget inträffade två oacceptabla händelser som gör att vi väljer att polisanmäla samt JO-anmäla polisinsatsen och vissa poliser som var på plats.

Efter aktionen var aktivisterna på väg ner i tunnelbanan när de stoppades av ett 20-tal poliser med dragna batonger. Aktivisterna tvingades ner på marken och poliserna ställde sig i en cirkel runt aktivisterna. När aktivisterna satt på marken tillät polisen en vänsterextremistisk kvinna, samma vänsterextremist som i filmer från aktionen på Mynttorget ses attackera NUs aktivister, att kasta en flaska eller någon form av keramikföremål mot aktivisterna samtidigt som en annan vänsterextremist – samme man som syns försöka attackera NU i filmerna från mynttorget – tilläts att gå rakt förbi poliserna(!) och gå fram till de sittande aktivisterna och attackera dem. Några av aktivisterna reste sig upp för att försvara sig eftersom poliserna inte gjorde det varpå polisen med gravt våld tvingade ner dem på marken igen. En aktivist blev bland annat knäad i ansiktet av en polis när han låg med handfängsel på marken. Kvinnan som kastat föremålet blev inte gripen.

Extra aggressiv var en polis av mellanösternursprung. När aktivisterna kontrollerats kördes de ut ur Stockholm i olika polisbussar. Aktivisterna släpptes av en och en söder om Stockholm, långt ifrån kommunaltrafik. När en av aktivisterna, som hade handfängsel, skulle släppas blev han allvarligt misshandlad av tre poliser, där den tidigare nämnda polisen av mellanösternursprung var drivande. En annan aktivist satt i polisbilen och vittnar om att den misshandlade aktivisten lämnades kvar liggandes på marken när polisbilen körde iväg. Aktivisten tvingades senare uppsöka sjukhus för sina skador. När vi får tillgång till vårt filmmaterial kommer bild på nämnda poliser att presenteras.

Aktivisten mår i dag efter omständigheterna bra.

Nordisk Ungdom väljer att både JO-anmäla och polisanmäla insatsen och händelserna som beskrivs ovan. Dels är det oacceptabelt att tillåta vänsterextremister att attackera omhändertagna aktivister med tillhyggen, och dels är det fullständigt oacceptabelt att polisen misshandlade en omhändertagen och handfängslad aktivist för att sedan lämna honom liggandes på marken.

Fredrik Hagberg
Talesman Nordisk Ungdom
070 468 27 20

Har du bilder eller filmer från när aktivisterna greps? Hör av dig till support@nordiskungdom.com!

Categories: Artiklar

8 Comments

Kajsa · 10 augusti, 2017 at 10:53

En poliskår som skyddar illegala ockupanter men misshandlar landets egna medborgare som betalar deras lön. Mitt förakt för dessa individer är gränslöst.

lars · 10 augusti, 2017 at 12:10

Ni skall alltid ha egna utklädda fotografer som filmar.

Stefan A · 10 augusti, 2017 at 13:24

Jag vet inte vad jag ska säga om grisen. När babbar kastar sten törs de inte göra något. Bra agerat av er.

Martin · 10 augusti, 2017 at 15:08

Ni får börja fundera ut hur ni ska agera när era demonstrationer är över så att polisen inte får tag i er. Att de kör ut er i skogen har JO deklarerat att så inte få ske.

Och, de anmälningar ni gör. Ingen kollektiv utan en för varje enskild person, så varje enskilt fall skapar en utredning.

Dessutom finns det en överordnad som har hittat på att ni ska köras ut i skogen eller godkänt det.

Men. Vad tror polisen att de ska uppnå med att misshandla och agera på ett olagligt sätt mot e? Vill de att det ska uppstå två organisationer likt Sinn Féin och IRA?

Göran · 10 augusti, 2017 at 20:06

Det inträffade är väntat med tanke på inkvoteringen av dysfunktionella folkslag till poliskåren, och värre kommer det att bli. Som ärrad gammal kämpe har ni min fulla sympati. Sätter fom nu över 100:-/månad från min krigsmannapension. Framåt kamrater!

Pirre · 11 augusti, 2017 at 21:12

Go pro kamera vid bröstet som en av era aktivist hade är ett mycket effektivt sätt att få fram bevis mot dessa poliser och få de fällda.

Lucas · 15 augusti, 2017 at 10:09

Kokar inombords, snälla Fredrik, få fart på organisationen och hjälp oss ungdomar på västkusten att medverka så vi kan resa till Stockholm och bidra!

Kim · 26 oktober, 2017 at 13:41

Jag har inga bilder eller filmer men såg det på plats… helt vansinnigt såg när han blev knäad av snuten… Har ni fått svar på JO-anmälan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *