Nu när det gått en vecka sedan Nordisk Ungdoms årliga sommarläger Skandinaviska veckan avslutades har några av deltagarna skrivit ner sina tankar om veckan. Skandinaviska veckan anordnades i år för fjärde året i rad, och bland aktiviteterna under veckan fanns tävlingar i bland annat dragkamp och tryckkamp; föreläsningar och debatt; gemenskap och grillning och mycket mer därtill. Från arrangörsgruppens sida vill vi tacka alla som kom och förgyllde veckan och gjorde den till den bästa upplagan av sommarlägret hittills.

Deltagarna hälsas välkomna

Här under följer två av deltagarnas recensioner av veckan.

Nu har det än en gång varit Skandinaviska veckan, det fjärde året i rad. Som vanligt var det riktigt trevligt att träffa likasinnade och sunda människor som motvikt till dagens degenererade samhälle. I år hade vi även kampkatt, kamphund och kampbaby med. Det var alltså ett äkta familjeläger.

Vi började dagarna med morgonträning, så som man som sund individ egentligen borde börja alla dagar. Vi hade även en kurs i första hjälpen, lite självförsvarsträning och sparring. Vissa av deltagarna tog det där med kamp på lite för stort allvar, vilket förorsakade hjärnskakning. Så kan det gå.

Som vanligt var det också en massa intressanta föreläsningar.

En kväll hade vi ett riktigt seriöst hednablot för dem som ville och tog det på allvar. Det var stämningsfullt och intressant. Vi firade även nationaldagen med flagghissning, sång och trevlig samvaro. Ja, trevlig samvaro var nog det som genomsyrade hela lägret.

Det var ganska så underhållande också när en deltagare hade lite för vild kalufs och blev friserad. Först blev det en riktig munkfrisyr innan allt hår rakades bort.

Vad som helst kan hända när det är läger med Nordisk ungdom. Ni som inte var med missade en hel del roligt. Gör inte om misstaget. Kom med nästa år!

/Kvinnlig aktivist från Finland

 

Det var andra gången jag hade möjlighet att delta på Skandinaviska veckan i år. I år var det 3 – 7 juni
och att få komma ut under den svenska försommaren är i sig något speciellt. Ännu mer speciellt var
det när man var ute med Nordisk Ungdom. Med daglig träning, som innefattade allt från löprundor
till boxning till volleyboll så fick man känna att man lever, och med de dagliga föreläsningarna och
seminarierna fick man behövlig fysisk vila medan man istället stimulerade hjärnan. Det ledde till mycket intressanta och stimulerande konversationer om filosofi, ideologi, historia och religion.

Patrik Forsén och Björn Herstad från Dackeinstitutet var några av föreläsarna

Samtidigt fanns det tid för avkoppling och ledigt umgänge, så man kunde knyta många nya kontakter
och bara ha kul tillsammans också.

När man drog bak strängen på pilbågen och kände hur pilen flög iväg mot måltavlan insåg man hur viktigt det är för kropp och själ med sådana stunder. Att bryta vardagens monotona tristess och komma ut och leva det kamratskap man hela tiden pratar om är så viktig laddade batterierna mer än alla vilodagar hemma.

 

Bågskytte

Detta var fjärde året i rad Skandinaviska veckan fortskred och jämför jag med 2015 då jag sist kunde vara med så har det blivit ännu bättre, med fler aktiviteter på schemat, bättre anpassad logistik samt mer utrustning så man kunde ha större variation i träning och aktiviteter.

Veckans höjdpunkter för mig var helt klart sångstunden när vi hissade flaggan på nationaldagen, tre mot tre-boxningen och fotbollen. Även min fru hade det trevligt och frågar redan när nästa tillställning är.

Jag hoppas verkligen vi ses på nästa års skandinaviska vecka. För jag tänker verkligen inte missa den.

/Aktivist från södra Stockholms län

 

Fler bilder från veckan samt en film kommer komma upp inom kort.

Categories: 1

3 Comments

Christian · 14 juni, 2017 at 15:25

Håller verkligen med om att det var den bästa upplagan hittils och då hade vi även sämst väder hittils.

Perkele · 16 juni, 2017 at 12:50

Tack för den jättefina veckan. Det roligaste var helt klart alla tävlingar. Tyvärr kom mitt lag bara på andra plats. Bättre lycka nästa år!

Stefan Andersson · 26 juni, 2017 at 21:19

Hoppas komma nästa år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *