Under det senaste månaderna har Nordisk Ungdom framförallt utvecklat direktaktionerna rent estetiskt. Men det är inte bara många direktaktioner som har genomförts. Även intern verksamhet så som medlemsmöten, föreläsningar, bio-visningar och andra sociala projekt har stått i fokus runt om i landet. I Skåne och västra Götaland arbetar vi skrivande stund på projekt som kommer ge stort eko den dag då de är lämpliga att presenteras. I Jönköpings län har man valt att arbeta med bli aktiv-kampanjen. I Habo så spärrade aktivister även av kommunhuset efter det att kommunen öronmärkt sommarjobb åt invandrare. Man har även valt att arbeta gentemot samtliga partier i Vetlanda då man anser att skolorna måste ha temadagar mot vänsterextremism då det politiska våldet eskalerar i Jönköpings län.

I Stockholm fortsätter vi att bygga vidare en social plattform genom Stacken. Utöver det har vi bedrivit innebandy, trygghetsvandringar och väldigt mycket kampanjarbete. Mest uppmärksammat är nog när medlemmar slet ner EU-flaggan vid stadshuset och ersatte den med en svensk flagga.

I Västmanland har vi anordnat innebandyträningar och annat trevligt. Vi har även jobbat på med kampanjen och stundtals har träffpunkter här och där dominerats av den brandgula färgen. På 1 maj strålade en större skara aktivister samman i Västerås. Man delade därefter upp sig i ett flertal grupper och bedrev verksamhet över hela stan. Mängder med kampanjmaterial, flera aktioner, banderoller, hardbass mot sossarna och annat skoj skedde under dagen.

I övriga landet har Bli Aktiv-kampanjen inneburit att människor i organisationens utkant har börjat aktivera sig. Exempel på detta är bland annat Västerbotten, Östergötland och Dalarna.

Nu ser vi fram emot ett par sista ansträngningar när det gäller Bli Aktiv-kampanjen. I september kommer vi få se resultatet av organisationens arbete. Tills dess så kör vi hårt och fortsätter vara det vi är bäst på, nämligen att vara den nordiska ungdomens språkrör.

Categories: Aktivism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *