Under sommaren har det skett flertalet större aktiviteter i som inte blivit rapporterade på hemsidan. Därför passar vi nu på att göra en sammanfattning av de aktiviteter som skett under sommaren och som inte blivit nämnde tidigare.

Festival i Ungern
I början av sommaren skickade Nordisk Ungdom en delegation till den ungerska kulturfestivalen Magyar Sziget. Festivalen organiseras av den nationalistiska ungdomsorganisationen HVIM och har varje år över tusen besökare.

Som ett resultat av att antalet besökande nationalister från andra länder varje år ökar så valde man att i år starta Festival Boreal. Det är en två dagar lång festival som inleder Magyar Sziget där fokus är på den Europeiska identiteten och frihetskampen.

Under festivalen förekom många diskussioner mellan flertalet nationalistiska organisationer från runt om i Europa om hur ett samarbete skulle kunna utvecklas och i vissa fall fördjupas. Nordisk Ungdom har sedan tidigare goda relationer med både italienska Forza Nouva och polska Młodzież Wszechpolska. Under festivalen utökades dock detta kontaktnät och kontakter knöts med blanda annat Voorpost från Flandern och Jobbik från Ungern.

Jobbik är ett av Europast största radikala nationalistiska partier och besitter flera platser i det ungerska parlamentet. Under tiden i Ungern blev delegationen från Nordisk Ungdom inbjudna till parlamentet för att få se hur Jobbik arbetar. Även om det självklart var svårt att förstå de debatter som skedde på ungerska var det intressant att se hur den politiska kulturen skiljer sig från den svenska.

De faktiska beslut som togs av de samlade nationalistiska organisationerna var ett utökat stöd till varandra genom ett deltagande på varandras aktiviteter. Det beslutades även att Festival Boeral från och med nu ska rotera bland de nationalistiska grupperna. Nästa år kommer festivalen att organiseras av Forza Nouva i Italien. Innan dess kommer dock samtliga grupper mötas i Polen för att delta i landets självständighetsmarsch.

Kräftskiva i Stockholm
Efter en lugn sommar tog aktiviteterna fart igen i Stockholm med den traditionsenliga kräftskivan. Förvisso är kanske traditionsenlig ett starkt ord för en skiva som organisationen bara har för andra året i rad. Efter förra årets succé var dock alla självklart överrens om att kräftskivan skulle bli ett återkommande inslag i kalendern. Även detta år var uppslutningen stor och festligheterna pågick till långt in på småtimmarna.

Brandgul Inspiration
Första helgen i September samlades aktivister från hela landet i mellansverige för att umgås, lära känna och inspirera varandra. Temat för första årets Brandgul Inspiration var ”Hållbart samhälle”. Fokus under föreläsningarna var därför på ämnen som hållbara ekonomiska system och hur den mat vi äter påverkar oss själva och vårt samhälle. Självklart var det inte bara föreläsningar som stod på schemat utan även fotboll, bastu/bad och mycket mer.

Stacken 1 år
Det har gått ungefär ett år sedan som Nordisk Ungdom öppnade upp sitt sociala center Stacken i Stockholm. Under året som gått har det anordnats föreläsningar, spelkvällar, pubkvällar, öl-provning, studiecirklar och mycket mer. För att fira detta anordnades självklart en 1 års fest. I och med detta så informerades det också om att sökandet efter en större lokal nu har tagit fart. Under det år som Nordisk Ungdom har drivit Stacken har organisationen och dess förmåga växt och det är nu dags för större utmaningar.

Detta var endast det som inte tidigare nämnts på hemsidan och mycket mer har självklart hänt under sommaren. Nu blickar vi dock framåt mot hösten och alla de spännande utmaningar som kommer.

Categories: Aktivism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *