Den 1 maj genomförde Nordisk Ungdom ett antal spektakulära aktioner i Västerås. Under dagen dominerades gatubilden av ungdomsorganisationen och den brandgula färgen, symbolen för 2000-talets nationalister, lyste upp stadskärnan.

Västeråsbor och andra västmanlänningar bjöds på gatuteater, ungdomar som protesterade mot diskrimineringen mot etniska svenskar utanför arbetsförmedlingen och kanske det mest slagkraftiga av allt, en återupprepning av fjolårets aktion i Stockholm, där dockor fick hänga från broar och lyktstolpar i hängsnaror för att symbolisera de offer som arbetslösheten bland unga för med sig.

För att visa att politik inte bara är blodigt allvar, utan så mycket mer, begav sig några av ungdomarna till Stora torget i centrala Västerås, där socialdemokraterna samlades. Den höga medelåldern gjorde att ungdomarna såg lite malplacerade ut och när s-orkestern skulle börja spela tröttnade de på den gamla, stela och tråkiga strukturen och körde spontant en hardbass-dans mitt bland de förvånade pensionärerna.

En sådan här dag ska inte beskrivas, utan upplevas, därför kommer vi i veckoslutet att släppa en film från dagens alla händelser, missa inte den!

Categories: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *