Arbetslösheten når nya rekordsiffror och bostadsbristen accelererar samtidigt som bostadspriserna trissas upp av privata aktörer på en marknad som sedan länge slutat tjäna allmännyttan.

Den grupp i samhället som drabbas hårdast av regeringens förda politik är ungdomarna. Efter gymnasiet går ungdomar antingen ut i en långtidsarbetslöshet eller in ett ständigt hoppande mellan lågavlönade visstidsanställningar och arbetsförmedlingens verkninglösa åtgärdsprogram.
De som väljer att fortsätta att studera och skuldsätter sig, ofta för resten av sina liv, är trots det på intet sätt garanterade en trygg försörjning när de förr eller senare måste ut i arbetslivet.

Den sittande regeringen har under sin tid vid makten närmast slutfört nedmonteringen av välfärdssamhället. Ett arbete som Socialdemokraterna med stödpartier påbörjade för snart 30 år sedan.
När det nyliberala systemet slutligen sprack i form av den ekonomiska kris som vi upplever just nu så visade det en gång för alla sin ohållbarhet och att det är ett system som inte gynnar den stora massan utan enbart finns för att upprätthålla den ekonomiska maktbalansen i världen.

Samtidigt som svenskar varslas, avskedas, utförsäkras och vräks står våra gränser på vid gavel för fortsatt massinvandring samt outsourcing av svenska arbetstillfällen till lågelöneländer i Östeuropa och Asien.
Den svenska regeringen har inte lyft ett finger för att förhindra detta utan har snarare pådrivit utvecklingen och motiverat det med att konkurrens på den globala marknaden gynnar företagen. Men det som gynnar storfinansen kan aldrig gynna den enskilde arbetstagaren som får se sin ekonomiska situation krackelera.

Den så kallade arbetarrörelsen med facket och sossepamparna i täten har för längesedan svikit den svenska arbetaren genom att ogenerat gå i borgarnas ledband och på det sättet aktivt bidragit till att avveckla den svenska välfärdsmodellen som deras föregångare med blod, svett och tårar en gång byggt upp.

Den enda oppositionen mot det rådande systemet är den nationalistiska och det enda alternativet till den globala roffarkapitalismen är nationalism. Endast genom en politik som bygger på folkgemenskap, solidaritet och respekt för alla folk och staters oberoende, likväl som för den lilla människans frihet och rätt, kan reparera de skador som det rådande systemet har åsamkat våra länder och vår värld.

Den 1 maj demonstrerar i Helsingborg den nationalistiska oppositionen under parollen ”Svensk ungdom har rätt till en framtid”. Vi ger därmed en röst åt de miljontals människor som har drabbats av nyliberalismens framfart.

Slut upp med oss för att göra den rösten till en massiv kör av motstånd och framtidshopp! Tillsammans kan vi stoppa denna katastrofala utveckling. Tillsammans kan vi bygga en bättre morgondag, för att svensk ungdom har rätt till en framtid!

Kontakt: info (snabel-a) 1maj.nu
Presskontakt: press (snabel-a) 1maj.nu

Categories: 1