Aktivister från Nordisk Ungdom tog sig en promenad till Stig-Björn Ljunggrens bostad i Uppsala under onsdagskvällen.
Väl på plats utanför Stig-Björns radhus valde man att spika upp en banderoll på husfasaden så att Stig-Björns grannar kan få se vilken usel människosyn den socialdemokratiska statsvetaren har.

Banderollrimmet som fick klä Stig-Björns husfasad löd:

“Är du ung, svensk, arbetande eller har dåligt med cash?
Enligt Stig-Björn är du då ett korkat white trash!”

Bakgrunden till varför de uppländska aktivisterna valde att besöka Stig-Björn var för det uttalande Stig-Björn gjorde häromdagen i Tv4 gällande invandringskritiska väljare.

På frågan om varför det invandringskritiska partiet, Sverigedemokraterna inte hade lyckats så bra här i Uppsala så svarade Stig-Björn Ljunggren att det berodde på att Uppsala inte har så mycket White trash (vitt slödder) i kommunen. White trash är ett skällsord från USA som nedvärderar fattiga arbetare. Arbetare som socialdemokraterna tidigare har sett som sin väljarbas, men som efter socialdemokratins nyliberalisering och vurm för det mångkulturella samhället på bekostnad av just arbetarklassen, faktiskt har börjat överge socialdemokratin till förmån för invandringskritiska partier och nationalister.

På den nationella nyhetssidan, Nationell.nu uttalade sig Stig-Björn om sitt ordval och sin syn på sin tidigare väljarkår, d.v.s. de som han väljer att kalla för vitt slödder. Enligt Stig-Björn så saknar denna grupp kognitiva instrument att förstå samhällsförändringarna.

Vi hoppas att du njuter av banderollen och tar till dig av det julklappsrim vi knåpade ihop.

Film från aktionen

Categories: Aktivism